Quantcast
Нинова: Поведението на Радев е разрушително | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Нинова: Поведението на Радев е разрушително

Той вероятно има мъжки комплекс към жената, която го направи президент, предположи соцлидерът
Обновена
6 434
 БГНЕС
Корнелия Нинова

Поредна порция остри критики към президента Румен Радев и новото му служебно правителство изсипа водачът на БСП Корнелия Нинова. Изходната точка беше назначението на Никола Стоянов начело на икономическото министерство - позиция, която досега заемаше самата Нинова. Тя уволни Стоянов преди няколко месеца, докато той беше шеф на борда на военното предприятие "ВМЗ-Сопот", с мотива, че е отговорен за влошеното финансово състояние на завода.

Нинова разказа по bTV, че тогава е установила частни интереси, насочени към източването на държавни дружестви. Тя описа схема, в която замеси Стоянов, бившия шеф на държавната оръжейна фирма "Кинтекс" Александър Михайлов и ексминистъра на икономиката в предния кабинет на Радев Даниела Везиева, която в кабинета "Петков" е била съветник. Разкритията си навремето Нинова описала в писмо до премиера Кирил Петков, в което предложила да уволни и тримата, и той я подкрепил.

Според соцлидера назначаването на Стоянов на нейно място, освен "лично наказание и унижение", представлява опит да се "възстанови моделът ГЕРБ-ДПС". Тя предрече, че това ще доведе до източването и съсипването на държавните предприятия.

Водачът на БСП повтори обвинението си към президента, че принадлежи към групата, която е свалила кабинета "Петков". Тя предположи, че действията на Радев са продиктувани от желанието му за власт, както и да разбие политическите партии, и реда в държавата. "Той създава нови партии, употребява ги и ги захвърля", смята Нинова. Като пример, даде отношението на държавния глава към "Продължаваме промяната". Сега, според нея, Радев се е обединил с ГЕРБ и ДПС, за да свали кабинета "Петков". "Това е разрушително", заяви соцлидерът.

За конфликта помежду им Нинова сериозно предположи, че президентът "има мъжки комплекс към жената, която го направи президент" - като имаше предвид себе си, тъй като навремето тя го издигна за кандидат за държавен глава.

Нинова категорично отказа да коментира парливия въпрос за газовите доставки. Тя заяви, че не е разговаряла в подробности по темата с колегата си енергиен министър Александър Николов, и не може да дава обяснения за неговите действия. И повтори, че нейната партия е настоявала да се подновят разговорите с руския енергиен гигант "Газпром" - позиция, която поддържа и сега.

Още

Ексминистър алармира за ново кадруване от кабинета в полза на ГЕРБ

14.08.2022

2867
Юмрукът на Радев вече помага на ГЕРБ

12.08.2022

ПЕТЬО ЦЕКОВ

5258
Илияна Йотова: Президентът има "вина" за Кирил Петков

12.08.2022

9768