Медия без
политическа реклама

“Продължаваме Промяната” най-после поиска регистрация като партия

От формацията не смятат за проблем претенциите на добричкия кмет към името, което са избрали

13 Юли 2022Обновена
БГНЕС

Почти три месеца след като проведе в Пловдив учредителното си събрание, "Продължаваме Промяната" (ПП) подаде документи в Софийския градски съд да бъде вписана в регистъра на политическите партии. Това стана ясно от съобщение на пресцентъра на формацията, публикувано късния следобед.

Любопитен казус се разиграва около "Продължаваме промяната". Докато всички се чудят ще се регистрира ли формацията като партия, тя опитва да впише името си като търговска марка, но не успява. Причината - претенции върху названието има кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Възникна въпросът с какво име ще бъде регистрирана новоучредената партия. Причината е, че кметът на Добрич Йордан Йорданов претендира за наименованието “Продължаваме Промяната”, което е използвал като предизборен лозунг. Именно това досега бавеше регистрацията. От ПП заявиха пред "Сега", че са поискали да бъдат признати от съда точно под това име и не смятат за проблем оспорването на Йорданов.

Макар парламентарните избори да са на хоризонта, "Продължаваме промяната" (ПП) има два базови юридически проблема. Тя все още не е партия, а названието й като търговска марка е обект на спор.   Учредяването на ПП се състоя през април.

На учредителното събрание са били събрани над 580 декларации, а впоследствие и 3300 подписа на граждани, които искат да станат част от "Промяната", посочиха от пресцентъра. Сега от формацията очакват от съда да се произнесе в определените от Закона за политическите партии срокове.

Съдебното производство е охранително и е с участието на прокуратурата, която може да оспори искането за регистрация.

Още по темата