Медия без
политическа реклама

Семерджиев каза на съда, че не е бил в колата

СГС остави шофьора за постоянно в ареста

09 Юли 2022Обновена
Евгени Димитров/Булфото
Докараха Георги Семерджиев в съда, където се гледа мярката му за неотклонение

"Аз не знам защо съм тук. Бях отвлечен и сигурно са ми взели личната карта. Това заяви пред съда обвиняемият за тежката катастрофа с две жертви Георги Семерджиев. Всичко ми е легално, имам си бизнес и не виждам причина да съм тук. Просто бях отвлечен. Откраднаха ми и колите. Това е истината. Проверете и ще видите. Подал съм сигнал в ГДБОП и в 4-о Районно", казва още Семерджиев. "Шофьорската ми книжка е швейцарска и истинска, но не помня кога ме отвлякоха", твърди в съда Георги Семерджиев, съобщи БНТ. В момента в Софийски градски съд се гледа мярката му за неотклонение. В нощта на катастрофата футболистът избяга от местопрестъплението и се укриваше с часове, преди да бъде открит от отряд Кобра в апартамент в столичния квартал Лозенец.

Освен без книжка, се оказва, че Семерджиев е и без лична карта. По делото за самоличността на обвиняемия е приложена справка от служба "Български документи за самоличност",  съобщи "По света и у нас". По време на заседанието Семерджиев прекъсна пледоарията на прокурора със заявление, че иска да отиде в болница. Обясни, че бил бит по време на задържането. В съда беше представена ДНК експертиза, че по волана на колата има само следи от него. 

Адвокатът му Мирослав Христов посочи, че за първи път чува, че клиентът му е бил отвлечен. Адвокатът твърди, че Семерджиев няма спомен за нищо. "Той не можеше да говори, когато го задържаха", каза Христов.

По-рано днес Софийска градска прокуратура съобщи, че срещу прегазилия две млади жени в центъра на София, са повдигнати три обвинения.  Едното е за причинената смърт на двете момичета, другото е за шофиране след употреба на наркотици, а третото - за използване на фалшива швейцарска шофьорска книжка.

Оказа се обаче, че обвинението за управляването на автомобил с дрога в кръвта не е за сегашната трагедия, а за стар случай - от 10 юни т.г. Тогава той бе хванат в Студентски град и даде положителен тест. После се оказа, че е успял да избяга от полицаите. В момента се проверява как точно се е случило това.

Служителка на столичното Първо РПУ е помогнала на задържания Георги Семерджиев да се укрие след фаталната катастрофа, която отне живота на две жени, съобщи bTV, като се позовава на свои източници.

За сегашното престъпление все още не е ясно дали има употреба на наркотици, обясниха прокурорите. Все още се чакат резултатите от кръвната му проба. "Наркотиците остават по-дълго в кръвта, така че няма проблем със закъснението, което е по вина на обвиняемия, който отказваше проба и тя му бе взета принудително", казаха представителите на държавното обвинение. Те все пак допуснаха, че предвид поведението му след инцидента, ще се окаже, че има употреба и на наркотици. 

Прокуратурата на практика отказа да отговаря на каквито и да е конкретни въпроси, за да не попречи на разследването. Стана ясно, че полицайката, за която се твърди, че е подпомагала Семерджиев, няма да кажат нищо, макар че тя е дала обяснения в прокуратурата.  Към момента тя е свидетел по делото, обяви прокурор Иво Илиев. Тепърва ще се проверява дали служители на МВР са покровителствали Семерджиев. Щяло да се проверяват и твърденията, че той е бил информатор на една от службите на вътрешното министерство. Проверява се и дали автомобилът от катастрофата е краден. 

Прокурорите на няколко пъти отрекоха, че твърденията на МВР, че държавното обвинение също е толерирало Семерджиев, са неверни. Няма да проверяват споразумението между прокуратурата и него за присъдата от 8 месеца затвор за голямо количество наркотици, защото е одобрено от съда, а присъдата изпълнена.

 

Избягалият шофьор от тежката катастрофа в София Георги Семерджиев е задържан, съобщи NOVA.  Произшествието в центъра на София късно снощи отне живота на две млади жени на 22 и 26 години. Специалният отряд  "Кобра" е участвал в ареста.

Разследващите активно издирват и свидетели, включително и за други пътни нарушения на Семерджиев. 

Георги Семерджиев, който катастрофира с автобомила си, отнемайки живота на две млади жени в София, е станал клиент на прокуратурата за нарушения на пътя още през 2014 г.
Служителка на столичното Първо РПУ е помогнала на задържания Георги Семерджиев да се укрие след фаталната катастрофа, която отне живота на две жени, съобщи bTV, като се позовава на свои източници.

 

Още по темата