Медия без
политическа реклама

ПП влезе в конфликт с ДБ дали да има избори, или нов кабинет

Кирил Петков редактира поста си във Фейсбук и махна "не сме меки диалогични китки"

09 Юли 2022Обновена
Булфото

Премиерът в оставка написа във Фейсбук профила си прощално обръщение, в което отново обяснява защо ПП не са на власт, но се обявява индиректно срещу идеята на Христо Иванов за правителство, подкрепено от голямо парламентарно мнозинство. 

"Ние обещахме нулева толерантност към корупцията и реално го направихме. Сега тези 2 милиарда лева, които използвахме за икономически мерки, спокойно можеха да отидат в 8 човека („бебетата“ на Гроздан, както той ги наричаше) и днес щяхме да сме си спокойно на власт.", пише Петков. Премиерът е горд, че не са предали обещанието си за нулева толерантност към корупцията под претекст за диалогичност. Той е скептичен към идеята на Христо Иванов за едно ново мнозинство. Смята, че това е прах в очите, защото хората ще са същите. Както стана ясно, изискването на ИТН е Кирил Петков и Асен Василев да не участват в бъдещо правителство с мандата на ДБ. 

Изразът "ПП няма меки диалогични китки" предизвика скандал в социалните мрежи и късно снощи Кирил Петков го премахна. 

"Скъпи приятели,

Искам да Ви кажа благодаря, че сме заедно зад това решение днес. Ние от Продължаваме Промяната сме политическата партия, която няма меки диалогични китки, защото, каквото и да си говорим, избрахме да нямаме отново за партньор Слави Трифонов (с приятел Орлин Алексиев), или Пеевски, или Борисов.

Всеки бранд е обещание, а всеки добър бранд е обещание добре спазено. Ние обещахме нулева толерантност към корупцията и реално го направихме. Сега тези 2 милиарда лева, които използвахме за икономически мерки, спокойно можеха да отидат в 8 човека („бебетата“ на Гроздан, както той ги наричаше) и днес щяхме да сме си спокойно на власт. Гордея се с нас, че не предадохме обещанието си под претекст за “диалогичност.“ Независимо от ПР опаковката на едно ново мнозинство, докато хората, които решават, са същите, всичко е прах в очите. Битката ще е дълга, но докато сме обединени и отстояваме принципите си, рано или късно, ще си върнем държавата. Предлагам да е още през октомври. Сигурен съм, че ще го направим! Благодаря, че сме заедно!", гласеше оригиналният пост.

 

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?