Quantcast
Байдън поиска временна отмяна на данъците за бензин и дизел в САЩ | СЕГА
facebook
twitter

Икономика

Байдън поиска временна отмяна на данъците за бензин и дизел в САЩ

Моли търговците на горива да намалят цените
191
 Илияна Кирилова

Американският президент Джо Байдън призова законодателите временно да отменят данъците за бензин и дизел в опит да се облекчи ситуацията с покачването на цените, съобщава БНР. Ако такава мярка бъде приета, се очаква намаляване на цените по бензиностанциите с над 3 процента, но няма сигнали дали това ще се случи. Освен към законодателите президентът се обърна и към бензиностанциите с молба да намалят цените до стойност, която е равносилна на тази, която са заплатили за покупката на горивото.

Администрацията на Байдън смята, че Белият дом вече е изчерпал всички лостове за намаляване тежестта върху потребителите и сега се обръща към Конгреса и местни законодателни органи. Призивът на американския президент е за тримесечна пауза във федералните и щатски данъци за гориво в момент, в който инфлацията и цената на бензина бележат рекордно високи нива.

Засега обаче сигналите от Конгреса, дори от партията на Байдън не са обещаващи. Американският президент обвързва по-високите цени на горивото с руската инвазия в Украйна.

Още

САЩ и Франция ще подкрепят Украйна толкова дълго, колкото трябва

02.12.2022

574
Семейство с две деца спестява 1200 лв. от данъци

02.12.2022

527
Икономист опроверга измислиците за затваряне на бургаската рафинерия

30.11.2022

Обновена

6758