Quantcast
Издирван от САЩ руски хакер e задържан в Банско | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Издирван от САЩ руски хакер e задържан в Банско

34-годишният мъж е търсен от ФБР по обвинителен акт, внесен в американски съд
6 967
 saudebusiness.com/

Издирван от САЩ, ФБР и Интерпол руски хакер е задържан в Банско. Той е оставен в арест, докато пристигнат официално и документите по искането за неговата екстрадиция.

Държавният департамент на САЩ дава 10 милиона долара награда за информация за 6 човека от руското военно разузнаване, известно още като ГРУ. Дипломатическата служба за сигурност ги издирва за ролята им в престъпен заговор, включващ злонамерени кибер дейности, засягащи критична инфраструктура на САЩ.

В понеделник Благоевградският окръжен съд взе мярка за процесуална принуда “временно задържане” за срок до 60 дни спрямо Д. Е. 34-годишният руски гражданин е издирван от САЩ с цел наказателно преследване по внесен срещу него обвинителен акт за извършени компютърни престъпления на територията на Окръжния съд на САЩ за Южния окръг на Калифорния.

В съвременната война технологиите често вземат превес над обикновения автомат. Докато конвенционалните оръжия отнемат човешки животи на фронтовата линия, хакерските инструменти се използват за дестабилизиране на цели държави. Компютърните специалисти се превърнаха във важно звено на всяка професиона

Хакерът е арестуван още в петък след операция на ГДБОП. Той е задържан в коуъркинг пространство - място за съвместна работа, в които се събират хора от свободни професии, малки фирми или т.нар. дигитални номади.

Верига хипермаркети в Швеция беше принудена да затвори всичките си 800 магазина заради проблеми с касовите апарати, предава БНТ. Причината се оказа мащабна хакерска атака срещу международната софтуерна компания "Касея". Използван е софтуер, който блокира база данните на засегнатите машини и иска отк

Определението на Окръжен съд Благоевград за временното задържане на руския гражданин може да бъде обжалвано и протестирано пред Апелативен съд- гр. София в тридневен срок, като в случай на жалба или протест, делото е насрочено за 21 юни т.г.

Още

В отсъствие на България ПАСЕ гласува за трибунал над Путин и Лукашенко
10 цивилни са загинали при поредния руски обстрел в Украйна

27.01.2023

484
Доскорошен българин по заслуги влезе в санкциите на САЩ срещу Русия

27.01.2023

Обновена

3142