Quantcast
Османи: Чакам следващия ви министър | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Османи: Чакам следващия ви министър

3 482

Външният министър на РС Македония Буяр Османи ще проведе нов кръг разговори с българския си колега Теодора Генчовска, която е в процес на подаване на оставка.
"Аз съм министър от година и половина, вероятно ще се наложи да преговарям с четвърти колега от България", така Османи коментира политическата ситуация в България. Генчовска и Османи са в Солун, където тече среща на министрите на външните работи от югоизточна Европа. 
"Ще преговаряме с този, който българското правителство определи. Смяната на министри само затруднява преговорите, като последните разговори бяха позитивни и се надяваме да продължим така", добави Османи.
Дипломатът заяви, че българската страна е предложила вписването на българите в македонската конституция преди началото на европейските преговори. Македонското правителство обаче смята това за неприемливо.
Той добави, че е неприемливо въпросите за общото минало да влязат в преговорната рамка. 

Лидерът на македонската опозиция Християн Мицкоски заяви в същото време: "Трите искания на Петков са по-радикални от тези на Каракачанов, не знам дали има някой нормален който ще се съгласи с това".

Още

Българин успя да осъди Румъния в Европейския съд в Страсбург

06.12.2022

599
Пеканов очаква ЕС да се смили при оценяването на инфлацията ни

04.12.2022

721
България пази тайна какво оръжие праща на Украйна

04.12.2022

931