Медия без
политическа реклама

Disney+ стъпва у нас с 900 филма и 600 сериала

Стрийминг услугата стартира на 14 юни, но без субтитри на български

07 Юни 2022
Disney
The Book of Boba Fett

Седмица преди старта си на българския пазар, стрийминг платформата Disney+ обяви подробностите относно стъпването си у нас. От 14 юни абонатите на новата услуга ще имат достъп до над 900 филмови заглавия и над 600 сериала, сред които вселените на Marvel, Star Wars, анимационните хитове на "Дисни" и "Пиксар", поредиците на National Geographic и Star. 

Стрийминг услугата на Walt Disney Company първоначално тръгна само в САЩ, Канада и Нидерландия, постепенно превземаше и други държави, а това лято ще се разшири с 42 страни и 11 други територии. Цената за българските потребители ще бъде 7.99 евро на месец или 79.90 евро за годишен абонамент. Като начало обаче тя ще страда от същия недостатък, като услугата на Netflix - липса на български субтитри, дори за филмите, които са преминали дистрибуция на голям екран и са били преведени на български. 

Все пак компанията обещава превод на съдържанието на по-късен етап, без да се ангажира със срокове, а за начало зриелите ще разполагат със субтитри на 33 други езика. 

Абонатите ще имат достъп до новите сериали от света на "Междузвездни войни" "Оби Уан Кеноби", "Книгата на Боба Фет" и "Мандалорецът", както и до всичките девет игрални филма от сагата; поредиците на Marvel - "Локи", "Уандавижън" и Moon Knight; анимациите "Енканто", "Лятното приключение на Лука", "Рая и последният дракон" и мн. др.; класическите сериали "Анатомията на Грей" и "Семейство Симпсън", и дори риалити шоуто на семейство Кардашиян.

От Disney наблягат на възможности новата услуга да се ползва едновременно на четири устройства (с различни филми) и до 7 различни профила на един абонамент, като ще има и опция за родителски контрол на детските акаунти. 

С навлизането на Disney+ на 14 юни на българския пазар стават достъпни всички най-големи стрийминг услуги в света. Тази пролет HBO Max замести досегашната HBO Go, пазарният лидер (макар че не е ясно докога) Netflix е тук от години, има възможност и за ползване на Amazon Prime. 

 

Още по темата