Медия без
политическа реклама

Четири жертви и над 60 ранени от дерайлирал влак в Германия

03 Юни 2022Обновена
ЕПА/БГНЕС

Най-малко трима души загинаха, а 60 бяха ранени, след като регионален влак дерайлира в Германия. "Билд" съобщи по-късно, че жертвите са четири.  Регионалният влак е дерайлирал северно от ски курорта Гармиш-Партенкирхен в Бавария на път за Мюнхен, като няколко вагона са се преобърнали. Полицията съобщи, че по време на катастрофата двуетажният влак е бил доста пълен, като се предполага, че в него са пътували много ученици.

В момента се провеждат спасителни операции. Инцидентът е станал в последния учебен ден преди ваканцията. "Хората се измъкваха през прозорците", казва говорителят на федералната полиция. Ранените са от "всички възрастови групи", каза той. На място са били изпратени и шест спасителни хеликоптера. Помощ оказват и германските въоръжени сили, както и многобройни полицейски служители, които в момента са разположени в Гармиш-Партенкирхен заради предстоящата среща на върха на Г-7.

По данни на Deutsche Bahn линията между Гармиш и Оберау в момента е затворена. Влаковете, идващи от Мюнхен, правят ранен обратен завой в Оберау. 

Ключови думи:

влак, катастрофа, Германия

Още по темата