Quantcast
Служител във фирма за кредити е ръководил наказателна бригада | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Служител във фирма за кредити е ръководил наказателна бригада

Той е организирал група, която е принуждавала чрез заплахи за убийство, побои и психически тормоз длъжници да внасят забавени вноски
11 156
 БГНЕС архив

Служител на фирма за кредити се оказа ръководител на наказателна бригада за събиране на забавени вноски от клиенти на компанията. Това става ясно от официално съобщение на прокуратурата.

Към наказателна отговорност са привлечени общо 6 лица.Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за принудително събиране на кредитни задължения, действала на територията на София. От април 2021 г. те принуждавали чрез заплахи за убийство, побои и психически тормоз длъжници на кредитна компания да внасят забавени вноски по сключени договори за заеми.

В хода на действията по разследването, при извършени 13 претърсвания и обиски на помещения и лица, са намерени и иззети са документи и други доказателства за престъпната им дейност.

Ръководителят на групата, който е работел като служител в кредитната институция лично е организирал престъпното сдружение. Двама от участниците са осъждани, единият от които многократно, в т.ч. за отвличане.

До момента са установени и разпитани пред съдия 6-има пострадали. Очаква се в хода на разследването броят им да се увеличи.

С постановления на наблюдаващия прокурор на петима задържани е наложено задържане за срок до 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от тях.

Още

Лихвите по жилищните кредити у нас са 2.5%, а в Румъния - над 6%

24.07.2022

4943
ББР: Защо е това шоу за 50 000 лева?!

24.07.2022

Обновена

17573
МВР отстрани полицайката Симона Радева

11.07.2022

Обновена

12069