Quantcast
"Убийците от Солсбъри": Не сме агенти, ходихме да видим катедралата | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

"Убийците от Солсбъри": Не сме агенти, ходихме да видим катедралата

Обвинените от Лондон Александър Петров и Руслан Боширов за отравянето на руския двоен агент Скрипал дадоха първото си интервю за RT
12363
ww.rt.com
Александър Петров и Руслан Боширов по време на разговора с Маргарита Симонян, главен редактор на RT.

"Да, на снимките на британската полиция сме ние, но не сме никакви агенти, а в Солсбъри бяхме заради прочутата катедрала, но валеше и след час се върнахме в Лондон", заявиха в първото си интервю двамата руснаци, които според британското разследване са заподозрени в извършване на нападението в началото на март в Солсбъри срещу бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. Според Лондон срещу оцелелите руски граждани е използвано нервнопаралитично вещество от група, известна като "Новичок", пренесено в опаковка на дамски парфюм.

Мъжете са известни като Александър Петров и Руслан Боширов, макар че полицията предупреди, че това може да не са истинските им имена, а че това пише в задграничните им паспорти, издадени с два последователни номера. В интервю за главния редактор на финансираната от руската държавна телевизия RT мъжете казват още, че може в Солзбъри и да са минали покрай къщата на Скрипал, но изобщо не са имали представа кой е този човек и къде живее. Версията на определяната като основен рупор на Кремъл за чужбина телевизия е, че "Петров" и "Боширов" сами са потърсили главната редакторка Маргарита Симонян, за да разкажат своята версия за събитията. Те твърдят, че след обвиненията на британските спецслужби животът им се обърнал "с краката нагоре" и че вече се боят да излизат навън, както и за собствения си живот и този на близките им. Запитани дали наскоро са пътували до европейска страна, двамата потвърждават, че няколко пъти са били в Швейцария ("Посрещнахме Нова година там") и че са пътували из Европа заради бизнеса си със спортни хранителни добавки. "Проучваме пазара, оглеждаме се за нещо ново - някакви биологично активни добавки, аминокиселини, витамини, микроелементи... Взимаме най-необходимото, прибираме се и решаваме как да докараме тук тези продукти."

На въпроса как и кога са били в Солсбъри Петров разказва, че пристигнали на 3 март и опитали да се разходят из града като туристи, но това продължило само половин час, "защото беше покрито със сняг". "Разбира се, отидохме да видим Стоунхендж, но и там не успяхме, защото беше кално навсякъде", допълва Боширов. "Градът бе покрит със същата киша. Измокрихме се, хванахме най-скорошния влак и се върнахме в Лондон. Прекарахме не повече от половин час в Солсбъри основно заради времето между двата влака. Може и да сме минали покрай къщата на Скрипал, но не знаем къде е тя". Мъжете отвръщат с категорично "не" на въпроса на Симонян дали са носили "Новичок", а за опаковката от парфюм, показана като доказателство от британските служби, Боширов обяснява: "Не е ли нелепо двама мъже да притежават женски парфюм? На митниците проверяват всичко, щяха да ни питат защо мъже имат дамски парфюм в багажа си. Не сме притежавали подобно нещо". Двамата руснаци потвърждават, че на снимките са те, че обувките са си купили в Англия, а дрехите от кадрите са в момента в домовете им и че могат да ги покажат.

От Форин офис в Лондон заявиха, че са изгледали интервюто и не вярват на нито една дума от казаното от двамата руснаци, предаде ТАСС. "Това са лъжливи твърдения, които изопачават информацията", смятат от британското външно министрество.

Малко след това говорителката на руското МВнР Мария Захарова заяви по време на брифинг в Москва, че обвиненията в лъжа от страна на Великобритания във връзка със заподозрените Александър Петров и Руслан Боширов са недопустими, предаде РИА "Новости". "Аз смятам, че е абсолютно недопустимо да се обвиняват хора в лъжа само след 30-40 минути, след като са направили тези признания", каза Захарова. Тя отбеляза, че по време на интервюто Боширов и Петров са поискали защита от страна на медиите и подчерта, че техните имена са опорочени в световен мащаб. Тя написа във Фейсбук, че британското МВнР е "пробита лодка" под ръководството на премиера Тереза Мей и отбеляза, че е много добре, че Борис Джонсън много навреме напусна поста външен министър заради този потъващ кораб.

325

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ се притеснили за 50-те си ядрени бомби Б-61 в Турция

18.12.2019

Обновена

16737 25
Меркел не одобрява американски санкции за "Северен поток 2"

18.12.2019

2230 13
Правителството утвърди религиозните празници извън православните

18.12.2019

3346 13

Коментари

Страници

Ironside

https://russian.rt.com/world/video/554018-intervyu-podozrevaemye-skripal

GoDov

На тия двамата само като им видиш мордите и т ие ясно, че са двойка  хрисими хомота, които са отишли да си бият едно селфи пред катедралата в Солзбъри.

Вълкодав

Типични убийци..руски. Британците няма какво да ги съдят - и двамата ще ги убият самите кагебейци.Живи свидетели/втори Литвиенко/ не им трябват 

D4D5
снимка на D4D5

Версията на определяната като основен рупор на Кремъл

Определяна от кого? От противниците на Кремъл? Не съм виждал да пишете подобни неща за FOX. А тва има ли някаква връзка с "Убийците от Солсбъри"? 

2-of-spades

остави... ама като няма нищо друго какво да четем

Philip_J_Fry
снимка на Philip_J_Fry

***

 

clavdivss
снимка на clavdivss

??

urupuchi

Версията на определяната като основен рупор на Кремъл за чужбина телевизия е,

 

Ееее, изтъркахте го това клише! Всяка гореща новина все по тоя начин я поднасяте: “Версията на определяната като основен рупор на Даунинг Стриийт №10 за чужбина телевизия...”; “Версията на определяната като основен рупор на Белия дом за чужбина телевизия...”; “Версията на определяната като основен рупор на Елисейския дворец” за чужбина телевизия...”. Скука.

 

——————-

D4D5 е с по-бързи реакции!

jarl_Ragnar
снимка на jarl_Ragnar

Да се надяваме, че това нещо ще бъде допълвано, защото са спестени много детайли...

 

Като това, че първия ден са прекарали 40 минути в Солсбъри, но на следващия са били цял ден там. И са разглеждали забелижителностите. И единия каза, че там било пълно с руски туристи. И че са се снимали самите те по забелижителностите. И че навсякъде има камери, но британците показват само кадри от определени камери...

urupuchi

Цял ден в Солсбъри може да прекара само някой, чиети хоби е скуката.

F1

Кардиналът на Солсбъри бил минал под дъгата,  влюбените ходили да се венчават. Па нека са земат. Прави любоффф. Нот уор.

Нашенец

Е, те отишли там "оторваться", демек да отпуснат двамката, ама яко. Завист нещо ?

Пиркс
снимка на Пиркс

А Симонян тънко опита да разбере, дали не са минали под дъгата двамцата...

Drugomisle6t

Двама руснаци отиват в Англия. Веднага  се отправят към Солсбъри, за да видят катедралата, но след половин час се връщат. На другия ден пак отиват, виждат катедралата и без да се интересуват от други  забележителности незабавно си заминават. Ово е стандарт!

urupuchi

Други забележителности в Солсбъри?! 

D4D5
снимка на D4D5

Двама убийци извършват убийство. След тва отиват на литургия. Ово е стандарт! ?

Гласът

Ово е стандарт!

Руски стандарт!

Jules

Двама руснаци отиват в Англия. Веднага  се отправят към Солсбъри, за да видят катедралата, но след половин час се връщат. На другия ден пак отиват, виждат катедралата и без да се интересуват от други  забележителности незабавно си заминават. Ово е стандарт!

 

Абе вие това ГРУ   за селска кръчма ли го имате ? Или за детска градина ?  Така ли планира и осъществява подобна операция най-добрата и ефикасна разузнавателна служба в света ?

А за англичаните не ми се говори. Нещо става на острова, управниците им са загубили всякакво чувство за реалност и вършат глупост след глупост.

Гласът

 Така ли планира и осъществява подобна операция най-добрата и ефикасна разузнавателна служба в света ?

Явно така, но дали това е "най-добрата и ефикасна разузнавателна служба в света" е спорно. 

Iezuit
снимка на Iezuit

Намериха се! Само седмица след като обявиха имената им и дадоха снимките...

И веднага след като Путин ги помоли да се появят...

D4D5
снимка на D4D5

Ти не би ли се появил, ако някой пропаганден парцал те нарече "убиец"? 

Iezuit
снимка на Iezuit

А ти би ли чакал една седмица, за да се появиш?

Bozhilko

Само ако Путин ми заповяда.

urupuchi

А ти не би ли изчакал поне две седмици?

Philip_J_Fry
снимка на Philip_J_Fry

На Британците им трябваше 4-5 месеца да намерят обиняеми. Нещо дето горе долу да се вързва .... Никакви доказателства нямат ,а  и как да имат след като англичаните сами си ги отровиха.

Самият факт ,че не искат да ги екстрадират и никави обвинения не са им предивени. 

jorro2

На Британците им трябваше 4-5 месеца да намерят обиняеми. Нещо дето горе долу да се вързва ....

 

Те твърдят, че са ги "намерили" още през м. май. Но нарочно са изчаквали с разгласяването за да ги пипнат някъде по Европа. Ама момците нещо са решили да посъкратят чуждоземните воаяжи.

ogro

Брех, туй КГБ, ФСБ, ГРУ, се напълнило с некадърници! Ходян на шпионски мисии, да избиват народа под собствените си имена .... къде отиде добрата стара конспирация и маскировка ... Некадърници!

 

otvrat1

Гледах интервюто. На тея момчета им съсипаха живота. Искат някога да им се извинят. Никога няма да им се извинят.

Philip_J_Fry
снимка на Philip_J_Fry

Сергей Антонов........... Поне няма да ги изтезават в английски затвор

Тъмно пиво

Е как им съсипаха живота? Нали на снимките не бяха тези момчета, а някакви английски актьори!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш