Медия без
политическа реклама

Радев видя риск от Трета световна война

Шарлатанин си, когато вдигнеш юмрук на чужд протест, заяви Николай Събев по адрес на държания глава

01 Май 2022Обновена
Илияна Кирилова

"Рискът от общоевропейска и световна война е реален", заяви държавният глава Румен Радев в изявление, посветено на 1 май, Априлското въстание и международното положение покрай войната в Украйна. От трите теми, Радев отдели най-много внимание на войната, от която: „България вече понася косвени щети в областта на енергетиката и икономиката. Ръстът на цените потапя все повече българи под линията на бедността”.

Радев подчерта, че войната е най-големият враг на труда, нейната ескалация е дело на политиците. "Войната е бизнесът на демагозите. Такива има във всяка страна. Чуждият живот, този на обикновените хора, е стоката, с която те се разплащат помежду си", заяви той и подчерта:  "Наш дълг е да не позволим въвличането на родината във войната, да не се поддаваме на милитаристичните призиви. Но наш патриотичен дълг е да не допуснем въвличането на родината във войната. Да не допуснем страстите от войната да се пренесат у нас. Да не търпим политически шарлатани да ги разпалват за своя употреба", обяви той в обръщението си.

 

КОНТРА

Думата "шарлатани" стана повод за реакция в социалните мрежи на министъра на транспорта Николай Събев. "Шарлатанин си, когато вдигнеш юмрук на чужд протест, когато се преструваш на "демократ", а душата е на друго място", написа той по повод президента. А и други неща написа Събев: 

 

Ключови думи:

Румен Радев, реч, 1 май

Още по темата