Quantcast
Хуманоид ще поправя японските железници | СЕГА
facebook
twitter

Технологии

Хуманоид ще поправя японските железници

503

Японската железопътна компания West Japan, известна като JR West, представи голям хуманоиден робот, който ще изпълнява задачи, които са опасни за хората.

Досега сме виждали различни роботи, включително хуманоиди с много реалистични изражения, но японският робот е нещо наистина специално. Това е робот, който има торс и ръце, с които изпълнява различни задачи и команди като почистване на електропроводи и електрическа мрежа с помощта на специална четка. Но не става дума само за почистване, защото роботът е в състояние да ремонтира мрежата благодарение на своите роботизирани ръце, които са съвместими с различни инструменти.

В горната част на торса има две цифрови камери, които служат като очи. Оператор командва дистанционно роботът и вижда това, което той вижда. Роботът има торс и глава, но няма крака - целият робот е закачен за хидравличен кран - така той може да повдига тежки товари на голяма височина.

Въпреки че е напълно функционален, роботът все още е само прототип, разработен от Nippon Singal и Human Machinery Company. Първата официална версия ще бъде пусната през 2024 г., а след това ще дойдат и други роботи, които ще изпълняват още рискови задачи вместо хората. 

Въпреки че роботите ще вършат работата си по-бавно от хората, това все пак се отплаща, тъй като рязко намалява риска за хората. 

Ключови думи:

робот, Япония, железници

Още

Волтова дъга рани много тежко двама железничари

31.01.2023

Обновена

1874
Япония се тревожи, че Китай ще подпали Азия, както Русия Европа

15.01.2023

2500
Японци снимат на Перперикон филм за свещеното вино на траките

12.01.2023

1570