Quantcast
Армиите на САЩ и България тренират с дронове на полигона в Ново село | СЕГА
facebook
twitter

България

Армиите на САЩ и България тренират с дронове на полигона в Ново село

Участвайки в учения заедно като партньори в НАТО, ние гарантираме сигурността на всяка държава членка, пишат от US-посолството
893
 посолство на сащ

САЩ тренират с дронове на полигона в Ново село. Това става ясно от пост и снимки, публикувани на страницата на посолството на САЩ в Бъл

"България и САЩ продължават съвместните си военни учения. Участвайки в учения заедно като партньори в НАТО, ние гарантираме сигурността на всяка държава членка в Организацията на Северноатлантическия договор", пишат от посолството. 

 

Още през януари т.г. бе обявено, че САЩ и България започват 6-месечни военни учения на полигона в Ново село. Тогава бе заявено, че съвместната българо-американска подготовка, която ще продължи до 30 юни 2022 г. Още тогава беи извършено предислоциране на военнослужещи с екипировка, щатно въоръжение и бойни припаси от Въоръжените сили на САЩ, както и на бойни машини на пехотата M2A3 „Брадли“, танкове М1А2 „Абрамс“, вертолети, транспортна, спомагателна и ремонтна техника.

В рамките на съвместната тренировка се провеждат стрелби на Учебен полигон „Ново село“ и тренировъчни полети на военните хеликоптери. 

 

Още

Чиста победа осигури на Англия по-лесния 1/8-финал

29.11.2022

37
Републиканци в Конгреса искат по-голям контрол за помощта за Украйна

28.11.2022

1169
Русия изненадващо отложи преговорите със САЩ за ядреното оръжие

28.11.2022

Обновена

3610