Quantcast
Путин: Знаем самоличността на заподозрените в случая "Скрипал" | СЕГА
facebook
twitter

Вие сте тук

76 постове / 0 нови
Последно съобщение
СЕГА администратор
Путин: Знаем самоличността на заподозрените в случая "Скрипал"

Руският президент Владимир Путин заяви, че руските власти знаят самоличността на заподозрените в случая "Скрипал", предават БГНЕС и БНТ. "Ние знаем кои са те, намерихме ги", каза Путин на пленарна сесия на Източния икономически форум.

Путин обяви, че няма "нищо престъпно" в хората, обвинени от британските власти в отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия с нервнопаралитично вещество, пише и OFFNews.

Заподозрените са двамата руски граждани Александър Петров и Руслан Боширов. Според премиера Тереза Мей те са действащи офицери от руското военно разузнаване.

Путин обаче заяви, че двамата са цивилни и скоро ще разкаже историите им, съобщи Би Би Си. "Знаем кои са, открихме ги", каза Путин в руския град Владивосток.

"Надявам се, че те ще излязат и ще разкажат всичко. Това би било най-добре за всички. Няма нищо специално там, нищо криминално, уверявам ви", добави той.

Бившият офицер Сергей Скрилал, осъден в Руската федерация за държавна измяна и дъщеря му Юлия бяха отровени в Солсбъри на 4 март. Случаят предизвикаха международен скандал. Лондон твърди, че руската държава е замесена в отравянето с веществото А234, но Москва категорично отрича. 

Британската прокуратура на 5 септември повдигна обвинения срещу двамата руски граждани Петров и Боширов по четири случая, включително опитите за убийство на Скрипал и британския полицай Ник Бейли.

Към статията във в. СЕГА