Медия без
политическа реклама

Депутат от "Възраждане": Путин е най-лошото след Сталин

В Русия винаги е имало само терор, пише Елена Гунчева преди да стане народен представител, въпреки че не помни

01 Март 2022
БГНЕС
Елена Гунчева

"В Русия винаги е имало само терор! А Путин е най-лошото след Сталин". Това мнение е изразила депутатът от "Възраждане" Елена Гунчева преди да стане народен представител. Днес от партията на Костадин Костадинов обявиха в парламента, че Путин не е техен враг, а Гунчева отрича да е писала подобен коментар.

Фактите обаче са красноречиви. Коментарът на Елена Гунчева е запазен под фейсбук пост на Северин Сабахи. "Още не е заглъхнало ехото от куршумите убили Немцов, и тукашните орки от сектата на св.Путин казаха,че американците го били убили....Абе алоооуу, Немцов не се е страхувал от Обама,а от любимият ви вожд Путлер и неговите талибани!, пише с поста от 28 февруари 2015 г. Под него Гунчева коментира: "В Русия винаги е имало само терор! А Путин е най-лошото след Сталин".

След като в социалните мрежи се разпространи мнението на депутатката от преди 7 г., което противоречи с позициите на партия "Възраждане" към днешна дата, тя побърза да се оправдае, че това всъщност е колаж или пък е писано от фалшив профил. "Психодяснята измет прави колажи и фалшиви профили. Тоя психодесен съм го блокирала отдавна, камо ли пиша на неговия профил", написа Гунчева във Фейсбук.

Постът, под който е коментирала, обаче може да бъде видян от всеки. Няма как да изтрие и коментара, защото е блокирана от автора. Въпреки това Гунчева продължава да твърди, че не е писала лошо за Путин. "Ровят в коментари преди седем години. В случая може дори да са си ги направили, защото ако аз тръгна да говоря срещу Путин, бъдете сигурни, че няма да е толкова обрано и кратко, стилът ми е съвсем различен, но явно троловете толкова си могат", казва тя във фейсбук профила си.

Днес в Народното събрание депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов атакува "Възраждане" именно с коментара на Гунчева, като посъветва Костадин Костадинов "докато контролира финансирането на партията си, да контролира и депутатите си". "Явно за г-н Балабанов най-големият проблем в тази държава е коментар във Фейсбук преди 7 г. Аз нямам намерение да се оправдавам, че нямам сестра. Нито съм писала подобно нещо, нито имам намерение да се обяснявам", заяви Гунчева от трибуната на НС.

 

 

Още по темата