Quantcast
Започва одит на инхаус договорите на „Автомагистрали“ | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Започва одит на инхаус договорите на „Автомагистрали“

Министър Караджов обяви конкурс за нови шефове в държавното предприятие
1 374
 EPA/БГНЕС
Гроздан Караджов

Одит на държавното дружество "Автомагистрали" е възложил вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов. Той ще се извърши от дирекция „Вътрешен одит“ в МРРБ и обхваща периода от сключването на първите инхаус договори през 2018 г. до края на 2021 г.

Проверяващите ще направят анализ и оценка на финансовото управление на „Автомагистрали“ ЕАД, ще се провери изпълнението на сключените договори чрез вътрешно възлагане, т.нар. инфаус договори. Целта е да се установи законосъобразността на управленските решения в дружеството, свързани с разходването на средства и изпълнението на сключените инхаус договори, посочват от МРРБ.

Освен това министър Караджов е обявил конкурс за нови представители на държавата в Съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД. Членовете на директорския борд на дружеството са петима, като двама от тях се предлагат от Агенцията за публичните предприятия и контрол.

Настоящото ръководство на „Автомагистрали“ ЕАД остава на позициите си до провеждането на конкурса, посочват от МРРБ.  В края на януари министърът на регионалното развитие назначи Цветан Петков и Евгени Генчев в съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД. И двамата са кадри на държавното предприятие - Петков е директор „Инфраструктурно строителство“, а Евгени Генчев е главен инженер на дружеството и в последните три години и половина е директор „Експлоатация и поддръжка“.  Преди това министърът освободи изпълнителният директор Десислава Христова, както и вторият изпълнителен директор - Иван Станчев.

Още

Съдът спря намесата на МС в плащанията на регионалното министерство

11.08.2022

1162
Министър Караджов откри, че няма пари за магистралите

13.01.2022

Обновена

ЮЛИАНА БОНЧЕВА

19145
Ясни са общините, които ще получат 420 млн. лв. за важни обекти