Медия без
политическа реклама

Караджов назначи вътрешни хора в борда на Автомагистрали ЕАД

Снимка: Архив

Министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов е назначил  Цветан Петков и Евгени Генчев в съвета на директорите на „Автомагистрали“ ЕАД.  Предстои промените да бъдат вписани в Търговския регистър.

И двамата нови директори са кадри на държавното предприятие. Цветан Петков от три години е директор „Инфраструктурно строителство“, а Евгени Генчев е главен инженер на дружеството и в последните три години и половина е директор „Експлоатация и поддръжка“, посочват от министерството. 

Вицепремиерът Караджов е възложил на новите ръководители като задача №1 да ускорят работата по доизграждането на автомагистрала „Хемус“ и на скоростния път „Видин – Ботевград“.  Той разчита бордът на "Автомагистрали" да се грижи  "честно, отговорно и при спазване на строга финансова дисциплина за интересите на дружеството и на обществото", съобщават от МРРБ.

Само преди дни министърът освободи Десислава Христова от съвета на директорите, а уставът на дружеството бе променен, като предвижда "Автомагистрали" да има един изпълнителен директор  и тричленно ръководство.  Междувременно стана ясно, че е отстранен и вторият изпълнителен директор - Иван Станчев, който бе назначен на поста по време на служебното правителство.

Министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов е освободил Десислава Христова от съвета на директорите на "Автомагистрали".

 

Ключови думи:

Автомагистрали

Още по темата