Quantcast

Медия без
политическа реклама

Агроминистърът уволни борда на "Напоителни системи"

14 Яну. 2022
МЗХ

Почти всички членове на съвета на директорите на "Напоителни системи" са освободени. Това съобщи министърът на земеделието Иван Иванов пред парламентарната Комисия по земеделие. Поста си запазва само изпълнителният директор, който също ще бъде сменен, ако не постигне бързо финансово оздравяване на държавното дружество.  

Освободените членове на борда всъщност влязоха в предприятието неотдавна - те бяха назначени от Христо Бозуков, предшественика на Иванов в служебното правителство.  

Новият министър каза пред депутатите, че  че е учуден как изобщо съществува това дружество и че вероятно скоро ще сезира  ДАНС и МВР заради съмнения за тежки злоупотреби и кражби. Преди него и проф. Бозуков подаде сигнал до прокуратурата за евентуални престъпления. Иванов уточни, че е възложил одит и очаква доклада от него.  

 

Във връзка със скъсаните диги, причинили тежки наводнения преди месец, министърът уточни, че са изпратени искания до формите-изпълнители да извършат ремонт в гаранционния срок, но те отказват да го направят. Затова се предвиждат нормативни промени, като идеята е служители на "Напоителни системи" сами да извършват ремонтите на важните съоръжения, съобщи БНР.

 

Още по темата