Quantcast
Министерска съпруга оглави кабинета на Асен Василев | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Министерска съпруга оглави кабинета на Асен Василев

МС скри къде са работили досега назначените в политическите екипи на вицепремиерите, защото това били "лични данни"
24 245
 БГНЕС
Асен Василев назначи съпругата на Даниел Лорер - Виолета, за шеф на своя кабинет.

Съпругата на министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер - Виолета, е назначена за шеф на кабинета на вицепремиера Асен Василев, съобщи Клуб Z. Тя беше два пъти служебен зам.-министър на Асен Василев - веднъж през 2013 г. в Министерството на икономиката и втори път - в Министерството на финансите в кабинета на Стефан Янев. Лидия Колева пък ще е медиен съветник на Василев.

Премиерът Кирил Петков е назначил само девет от планираните 17 съветници. Сред тях са Лена Бориславова, която е началник на кабинета му, бившата говорителка на МВнР от първото правителство на ГЕРБ Весела Чернева, шефът на пресцентъра на МС Александра Тренкова, бившата вече депутатка от ПП и бивш зам.-министър на икономиката Яна Балникова, председателят на асоциацията на планинските водачи Любомир Попйорданов, Таня Павлова, която по всяка ветоятност е главният юрисконсулт на Софийския университет и шеф на политическия кабинет на Кирил Петков, докато беше служебен министър на икономиката. Друго интересно име е Владимир Барзов от Междуведомствената група за проверка на ДКК, който записа видео с Кирил Петков за нарушенията при ремонти на язовири. Нищо не е известно за Димитър Бучков.

С 12 души трябва да разполага вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова, но тя е назначила само двама -  началник на кабинета е Росен Енчев, а медиен съветник - Николета Абрашева.

Вицепремиерите Борислав Сандов, Корнелия Нинова и Гроздан Караджов все още не са назначили хора в политическите си кабинети.

Клуб Z е поискал по Закона за достъп до обществена информация имена, кратки биографии и последната месторабота на назначените в политическите кабинети. Изненадващо от МС казват, че не разполагат с биографиите, защото такива не се изисквали при назначаването. А ''предоставянето на данни относно предишна месторабота попадат в обхвата на Закона за защита на личните данни''. Така излиза, че биографиите на всякакви назначения трябва да останат тайна и няма как да се прецени с каква експертиза разполагат. В същото време министрите на финансите и на енергетиката са качили биография и снимки на началниците си на кабинети.

 

 

 

Още

Василев ще търси мнозинство срещу „крупните бизнес интереси”

01.07.2022

Обновена

13104
Кирил Петков отхвърли ултиматума на Митрофанова

01.07.2022

Обновена

Екип на Сега

8651
Те му бутнаха правителството, а той взе, че ги изгони