Медия без
политическа реклама

Полетът от Франкфурт долетя до София

150 българи бяха блокирани за денонощие в Германия.

09 Яну. 2022Обновена
Pixabay

Минути след полунощ на летище "София" се приземи полет W64318 от Франкфурт/Хан, с който се прибраха 150-те българи, блокирани повече почти денонощие на германското летище. Пътниците, сред които и 12 бебета, прекараха 10 часа вътре в самолета, а останалото време на летището - наложи се българското консулство във Франкфурт им помогна с храна, вода и медикаменти.

Полетът бе отлаган многократно по различни причини. След като влизат в самолета, на пътниците било съобщено, че заради лошото време във Франкфурт полетът е отложен с 30 мин. След това на чакащите било обяснено, че самолетът ще бъде сменен, което все още не се е случило. Не се е изпълнило и обещанието чакащите да бъдат настанени в хотел. Сред пътниците има 12 бебета. Потърпевшите искат обезщетение за причинения стрес.

Въпреки че авиокомпанията не се споменава, от сайта на летището става ясно, че всички полети на нискотарифната авиокомпания WizzAir от Франкфурт, включително този за София, който е трябвало да се състои снощи, са отменени. Накрая от Министерството на външните работи съобщиха, че полетът, предвиден да излети за София в 20:15 ч. снощи, е отложен за 23:00 ч..

 

Още по темата