Quantcast
Иван Демерджиев: Разпитът на Рашков е израз на безсилие | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Иван Демерджиев: Разпитът на Рашков е израз на безсилие

Бившият правосъден министър упрекна държавното обвинение, че пречи на МВР в разследването за "Хемус"
4 923
 Силвия Гурмева/МП
Иван Демерджиев

Решението на прокуратурата да призове на разпит вътрешния министър Бойко Рашков е израз на безсилие, заяви бившият правосъден министър Иван Демерджиев. Освен това е демонстрация, че прокуратурата не иска да работи по разкриване на истината по досъдебното производство за източените милиони от строителството на АМ "Хемус", смята още той.

"Очевидно прокуратурата следва линията да не иска да стигне до истината. Не знам защо трябва да се разпитва вътрешния министър, вместо да се разпитват лица, които излизаха по медиите с доста смущаващи обяснения за това как са минали тези пари и къде са стигнали... Това няма да стане с разпита с вътрешния министър", каза Демерджиев пред БНР.

Демерджиев коментира още, че прокуратурата не бива да е институция, която да произвежда шоу, а да се върне към функциите си по закон и конституция и да започне да произвежда обвинителни актове срещу хората, ограбили България. "Прокуратурата под настоящото си ръководство си позволява да използва институции за цели, за които те не са създадени. Не изключвам това да се е случило и с антимафиотите от ГДБОП", заяви бившият министър.

Той обясни още, че конфликтът между МВР и държавното обвинение сам по себе си не е единственият проблем, а същинският проблем е на какво се дължи този конфликт - коя страна не си изпълнява функциите. "Аз мисля, че отговорът е доста очевиден. След като се намериха безспорни доказателства как милиони левове са източвани от банките, вадени са в сакове, насочвани са към кухи фирми. Ясно е кой работи и търси справедливост и кой се опитва да блокира този процес", категоричен е Демерджиев.

 

 

Още

Мистериите около катастрофата в Шумен стават все повече
Барети и жандармерия блокираха превантивно Гурково и Казанлък

06.10.2022

12039
Изборната търговия не спря и в деня на вота

02.10.2022

Обновена

2336