Quantcast
Владислав Горанов е разпитан от МВР на прибиране от Сърбия | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Владислав Горанов е разпитан от МВР на прибиране от Сърбия

4 105
 БГНЕС
Владислав Горанов

Бившият министър на финансите в правителството на ГЕРБ Владислав Горанов се е прибрал от Сърбия около 15:00 часа днес. БНР съобщи, позовавайки се на свои източници, че той е спрян за даване на сведения пред служители на МВР на граничния пункт "Калотина".

На същия пункт преди два дни на Горанов не беше позволено да мине границата, тъй като се оказа, че управляваният от него джип "Тойота" е издирван от Интерпол. Граничните служители уведомили ексминистъра, че има проблем с колата и го помолили да отбие и да изчака за детайлна проверка. Той обаче направил обратен завой и самоволно се върнал във вътрешността на страната. По-късно Горанов се върнал с BMW X7, притежавана от собственик на голяма фирма за автобусни превози, като този път е пропуснат през граничния пункт в посока Сърбия. 

Пред репортер на "Хоризонт" Владислав Горанов обясни, че обявената за издирване кола е купена на лизинг и я е придобил като чисто нова.

От компанията "Мото пфое", която му е продала автомобила, допълниха, че става дума за т.нар. "клониране" на кола. Колата в момента се изследва, а от МВР са наредили проверка за неподчинение на полицейско разпореждане, както и проверка на действията на граничните полицаи, които са пуснали Горанов да излезе от страната при повторното му появяване на ГКПП "Калотина".

Автомобилът е редовен, а не издирван - това увери отново днес пред Нова телевизия Атанас Фурнаджиев - собственикът на фирмата, от която е закупена колата на бившия финансов министър. "Както г-н Горанов, така и ние сме жертви на автомобилната мафия", категоричен бе той. Фурнаджиев обясни, че автомобилът е закупен от фирмата му от Германия, с ясен произход е, платен е по банков път и лизингован на Владислав Горанов. 

 

 

 

 

Още

Мигранти влязоха в тежки престрелки на сръбско-унгарската граница

25.11.2022

Обновена

9848
Фантастичен гол украси летящия старт на Бразилия

24.11.2022

2748
Сърбия и Косово избегнаха сблъсък в последния момент

24.11.2022

958