Медия без
политическа реклама

Pfizer прогнозира край на пандемията през 2024 г.

19 Дек. 2021
Pixabay

Американската фармацевтична компания Pfizer прогнозира, че пандемията от коронавируса може да продължи до 2023 г. Преди появата на „Омикрон“, главният лекар на САЩ Антъни Фаучи прогнозира, че пандемията ще приключи през 2022 г., а сега ръководителите на Pfizer заявиха, че компанията вярва, че до 2024 г. коронавирусът трябва да бъде ендемичен по целия свят, което означава, че вече няма да има пандемия.

Обявявайки планове за разработване на режим с три дози за деца на възраст от 2 до 16 години, главният научен директор Микаел Долстен каза на конферентен разговор, че резултатите от три дози сред хора на възраст над 16 години показват, че подходът предлага по-голяма защита.

„Затова решихме да модифицираме всяко от педиатричните проучвания, за да включим трета доза към серията и да потърсим лиценз за серия с три дози, а не за такава с две дози, както първоначално се очакваше“, казаха от компанията.

Pfizer разработи своята ваксина срещу коронавируса заедно с германската компания BioNTech SE. Сега разработват версия на своята ваксина, пригодена за борба с варианта „Омикрон“. Очакват да започнат клинично изпитване на актуализираната ваксина през януари.

Ключови думи:

Pfizer, ендемия, 2024, ковид