Quantcast
Нинова погна Георги Гергов и в качеството си на вицепремиер | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Нинова погна Георги Гергов и в качеството си на вицепремиер

27 493
 Илияна Кирилова
Корления Нинова. Снимка: архив

Схемата, чрез която Георги Гергов придобива по-пълен контрол над Пловдивския панаир, може и да не се осъществи. Днес новият вицепремиер и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова се обяви срещу решението на варненския общински съвет от 10 декември, с което общинските акции в панаира бяха апортирани в дружеството „Пълдин Туринвест“. Гергов е собственик и на „Пълдин Туринвест“, а след варненското действие делът му в панаирното дружество може да се увеличи до около 80 процента.

Днес Нинова, която е стар враг на Гергов и дори го изключи от БСП, изпрати писмо до областния управител на Варна Марио Смърков. В него тя апелира решението на ОбС да бъде спряно като незаконосъобразно. Нинова смята, че схемата е скрита приватизация. В апела си вицепремиерът иска Варна да върне 29-те процента акции от панаира на държавата, след като навремето ГЕРБ ги даде на морския град.

И ДБ иска същото от Смърков. Вчера представители на партията се срещнаха с него, за да му изтъкнат редица незаконни обстоятелства около решението на варненския съвет: не е направен финансов анализ на „Пълдин Туринвест“, липсва оценка на отчуждените и придобитите акции и т.н. 

Още по темата:

 

 

Още

Неплащането на дивиденти срина с 30% акциите на ”Газпром”

30.06.2022

2058
Скандал във Варна разкри как градинката става строеж

28.05.2022

ДИЯН БОЖИДАРОВ

17163
Решения на ГЕРБ в полза на Георги Гергов се оказаха незаконни

18.04.2022

10765