Quantcast
ИТН предупреди премиера срещу зеления сертификат | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / COVID-19

ИТН предупреди премиера срещу зеления сертификат

Правото на труд не може да бъде ограничавано с дискриминационни мерки, обявиха от партията
28 142
 БГНЕС
Андрей Чорбанов

От ИТН - една от четирите формации в управляващата коалиция, предупредиха премиера Кирил Петков, че отхвърлят неговата заявка в администрацията да се работи само със зелен сертификат.

Когато оглави новото правителство, Петков обяви, че въвеждането на допуск с такъв документ ще бъде първата му задача. Сега обаче партньорската му формация даде ясно да се разбере, че няма намерение да го подкрепи за подобни мерки. Това стана с декларация от парламентарната трибуна, която изчете депутатът от ИТН Андрей Чорбанов.

Той напомни, че коалиционното споразумение предвижда единствено активна кампания за стимулиране на доброволната ваксинация, без каквато и да е форма на административен натиск. В документа не се споменава нито дума за зелен сертификат. "Нещо повече – никъде в предизборните платформи на всички формации, участващи в коалицията, въпросът за въвеждането на този сертификат не е споменаван или обещаван. Вярваме, че и значителна част от електоралната подкрепа за тези партии се дължи на този факт", подчерта Чорбанов.

По думите му, депутатите от ИТН са останали изненадани от заявката на Петков и някои негови министри за въвеждането на сертификата. "Като лоялни партньори в коалиционното споразумение, ИТН настоява за неналагане на дискриминационни мерки, ограничаващи правото на труд на българските граждани", декларира той.

 

Още

Лошо, по-лошо, нов кабинет

04.07.2022

ДИЯН БОЖИДАРОВ

2287
Василев ще търси мнозинство срещу „крупните бизнес интереси”

01.07.2022

Обновена

14553
Кирил Петков отхвърли ултиматума на Митрофанова

01.07.2022

Обновена

Екип на Сега

9619