Quantcast
ГЕРБ няма да подкрепи коалиционното правителство | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

ГЕРБ няма да подкрепи коалиционното правителство

1 904
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

ГЕРБ няма да подкрепи коалиционното правителство около ”Продължаваме промяната”. Това каза Десислава Атанасова, председател на парламентарната група ГЕРБ - СДС. 

Ден по-рано Радомир Чолаков от ГЕРБ допусна, че групата може да гласува „въздържал се”, а дори не изключи, че ще подкрепи правителство с премиер Кирил Петков. "Ние ще бъдем конструктивна опозиция и не искаме да сме мрачни критикари”, заяви Чолаков

Сега Десислава Атанасова отхвърли подобна възможност. "И към този момент не знаем нищо за неговия бъдещ състав. Това е коалиция на ляволиберални партии, ние сме дясна партия и спазваме идеологията си години наред. Никога досега ГЕРБ не е управлявала с БСП и ДПС. Заклинанията, някои искаха дори да си татуират подобно заклинание, че никога няма да управляват нито с БСП, нито с ДПС, нито с ГЕРБ, се оказаха лъжа", посочи тя пред БНР.

ГЕРБ-СДС е втората поканена политическа сила за консултации при президента, които започват от утре. Те са част от процедурата преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група - тази на "Продължаваме промяната". 

"Кворумът е основен ангажимент на управляващите. Не опозицията ще поддържа кворума в пленарната зала... Когато става дума за решения, свързани с българския национален интерес, ще ги подкрепяме. Няма да има толеранс по отношение на грешките".

 

Още

С рекетьори не се преговаря! Дори да са в правителството!

15.05.2022

НИКОЛАЙ ИВАНОВ

22166
Битката за кметския вот в Пловдив и Варна вече е в разгара си

15.05.2022

ДИЯН ИВАНОВ

5012
Асен Василев влезе в схватка с „Оплаквачки ГЕРБ“ в парламента

13.05.2022

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ, ЕВА-МАРИЯ РАЙКОВА

10945