Quantcast
Десетки мигранти от Афганистан са задържани из цяла България | СЕГА
facebook
twitter

България

Десетки мигранти от Афганистан са задържани из цяла България

Те са главно младежи между 14 и 18 години и са открити край Ихтиман, Габрово, Омуртаг
2 344
 БГНЕС архив

Десетки мигранти от Афганистан, главно младежи между 14 и 18 години, са задържани на различни места из България, независимо, че МВР продължава да твърди, че все още няма голяма мигрантска вълна.

Бивак, устроен за кратковременен престой на мигранти, откриха полицаите снощи в гората над Ихтиман. В него са намерили убежище двайсетина мъже, които твърдели, че идват от Афганистан, предава NOVA. Мигрантите са били открити от шефа на охраната на ловното стопанство.
Мъжете обяснили, че каналджиите ги оставили близо до бариерата, като им обяснили, че това е границата.

Близо 30 мигранти от Афганистан пък бяха заловени на две места в Стара планина. 16 от тях бяха намерени край габровското село Жълтеш. Всички са млади мъже на възраст от 14 до 18 години. Друга група 10 бежанци за пореден път се озовава около град Омуртаг. Профилът им е същия, като намерените в Габровско.

 

„За ден около 200 мигранти са отблъснати от страната ни, а 10-15 са били заловени”. Това заяви в Народното събрание вътрешният министър Бойко Рашков. „Откъм турската страна имаме изградено съоръжение, което възпрепятства в голяма степен навлизането на бежанци. Откъм Гърция обаче нямаме такъв вид съо

 

МВР обяви изненадващо, че само за 8 месеца са регистрирани 27 000 опита за нелегално влизане в България. Това стана по време на работното посещение на Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фронтекс Фабрис Лежери у нас. Той дойде спешно в България само за един ден, за да огледа морската г

 

Още

Въпреки обещанията на Ердоган Турция ни пуска големи групи мигранти

24.12.2022

Обновена

2372
Демерджиев и Гешев се прегърнаха за операция "Хавала"

16.01.2023

Обновена

3251
Гърция подсилва охраната по река Марица с още 400 граничари

15.01.2023

951