Quantcast
Петков, Нинова и сие се целят в 4-годишен мандат | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Петков, Нинова и сие се целят в 4-годишен мандат

Успехът на Радев окуражи подкрепящите го партии
6 918
 БГНЕС
Корнелия Нинова демонстрира добро настроение след балотажа.

Успехът на Румен Радев бе последван от смели изявления на подкрепящите го партии, че се стремят да излъчат 4-годишно парламентарно мнозинство. Както е известно, във вторник техни експерти стартират преговори по различни теми. А срещите между лидерите вече се състояха. 

"От вторник започваме да работим детайлно - да се направи ясен, точен и конкретен план, за да направим България едно много хубаво място за живот през следващите 4 години", заяви Асен Василев след края на изборния ден. "Благодарим на всички. Заедно ще направим България да се гордеем от нея", добави колегата му от "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Изявление направи и Корнелия Нинова. Тя потвърди, че при лидерския разговор с Петков и Василев се е планирал 4-годишен мандат. Обсъдени са дългосрочни приоритети в областта на здравеопазването, социалната сфера и борбата срещу корупцията. Успоредно БСП настояла и за спешни мерки в първите 100 дни, които били приети от евентуалните партньори.  В същото време Нинова каза, че няма как "с десни срeдства да се постигнат леви цели", както твърдят Петков и Василев. Лидерът на БСП заяви още, че не са обсъждани имена за министри и всички медийни публикации по тази тема били интриги.

 

НА ГРЕБЕНА

Нинова реши да остане на гребена на общата радост от триумфа на Радев. И не го критикува, както направи в дните между двата тура. Сега каза, че промяната ще продължи с президента, който я олицетворява, а и БСП работи за нея.

Още по темата

 

Още

БСП прибегна до компромати в битката за хартиените бюлетини

26.11.2022

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ, ЕВА-МАРИЯ РАЙКОВА

8068
Зеленият чорап ще е празен на Коледа

25.11.2022

ПЕТЬО ЦЕКОВ

3510
Размирици и грубости белязаха първия ден от дебата за Изборния кодекс

24.11.2022

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ, ЕВА-МАРИЯ РАЙКОВА

4313