Quantcast
МВР пусна запис на Младен Маринов с криминалния контингент (ВИДЕО) | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

МВР пусна запис на Младен Маринов с криминалния контингент (ВИДЕО)

Бившият министър на вътрешните работи е бил на среща с хора на Маргините и Очите заедно със Станислав Недков-Стъки и собствениците на "Делта гард"
Обновена
59 910

Записът от срещата на Младен Маринов, показан от МВР. Записът е направен със специални разузнавателни средства, твърди МВР. Първо се виждат стълбите към дискотека "Мания" в "Слънчев бряг". В 02:25:24 в кадър влиза Младен Маринов, който заедно с още няколко лица, слиза по стълбите. В 02:29:24 в кадър влиза Марин Русев. Той се приближава към групата и започва разговор с Младен Маринов. След това се виждат Димитър Спасов, Младен Маринов и още едно лице, които си събличат връхните дрехи и ги поставят в багажника на джипа "Фолксваген", става ясно от обясненията на службите към записа.

Posted by вестник Сега on Friday, November 12, 2021

Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов, който е кандидат за депутат от ГЕРБ, се е срещал с криминално проявени лица, приближени до Димитър Желязков - Очите и Николай и Красимир Маринови, наричани Маргините, обяви МВР. Запис от тази среща, която се е състояла през 2005 г. в Слънчев бряг, беше показан по време на брифинг в ГД "Национална полиция". На срещата са присъствали още ММА боецът Станислав Недков - Стъки, както собствениците на охранителна фирма "Делта секюрити гард" по онова време Димитър Спасов и Марин Русев.

Въпросните контакти са установени след наблюдение от службите. "След тръгване от дискотеката автомобилите са спрени от полицейски патрули. Установени са им личните данни, като при тази проверка двамата служители на МВР са си показали служебните карти с цел да бъдат пропуснати по-бързо. Единият от тях е настоящ собственик на охранителната фирма, който през 2006 г. е уволнен от системата на МВР дисциплинарно след проверка, която е установила, че е бил действащ служител на охранителна фирма, управлявана от каратист, и поддържане на нерегламентирани контакти с лица от активния криминален контингент, извършващи тежки криминални престъпления", съобщи МВР. Другият служител на полицията пък впоследствие става министър.

Към настоящия момент дирекцията извършва проверка по какъв начин автомобил на фирмата "Изамет" от разследването "Осемте джуджета" е станала собственост на дъщерята на бивш министър на вътрешните работи. Въпросният запис на срещата на Младен Маринов с приближени на Маргините и Очите е декласифициран и също е част от проверката.

Записът е направен със специални разузнавателни средства, твърди МВР. Първо се виждат стълбите към дискотека "Мания" в "Слънчев бряг". В 02:25:24 в кадър влиза Младен Маринов, който заедно с още няколко лица, слиза по стълбите. В 02:29:24 в кадър влиза Марин Русев. Той се приближава към групата и започва разговор с Младен Маринов. След това се виждат Димитър Спасов, Младен Маринов и още едно лице, които си събличат връхните дрехи и ги поставят в багажника на джипа "Фолксваген", става ясно от обясненията на службите към записа. 

Младен Маринов става служител на МВР през 1991 г. През 1997 г. е назначен на офицерска длъжност в отдел „Охранителна полиция“ на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). От юни 2013 г. заема длъжността заместник-директор на СДВР, а година по-късно става неин директор. През 2017 г. е назначен за главен секретар на МВР, малко след това става и министър на вътрешните работи в правителството на Бойко Борисов.

Маринов подаде оставка след избухналото обществено недоволство от действията на полицията по време на летните протести през 2020 г. Както стана ясно от записи от охранителните камери под колоните на Министерския съвет, служители на реда са упражнили жестоко полицейско насилие спрямо задържани протестиращи граждани. Те са били ритани, хвърляни на земята и унижавани. Въпреки безспорните доказателства, Маринов отричаше категорично, че подчинените му са нарушили закона, като са злоупотребили със сила. 

Бившият съсобственик на охранителната фирма "Делта гард" Митко Каратиста (Димитър Спасов) е заплашвал правосъдния министър Иван Демерджиев с главния прокурор Иван Гешев в началото на миналата година. По това време Демерджиев е председател на Адвокатската колегия в Пловдив, а сблъсъкът му със Спасов

 

Още

Шефът на ДАНС и Демерджиев отиват в Скопие

27.01.2023

188
МВР: Пускаме патрулките с ПОС терминали за плащане на глоби

25.01.2023

671
4 млн. лева е струвало на МВР да пази картините на Васил Божков

25.01.2023

3657