Медия без
политическа реклама

Служител на ГДБОП е задържан заради грабеж

Престъплението е станало в столичния квартал „Дружба”, като е било съпроводено с използване на сила

07 Ноем. 2021
Илияна Кирилова

Служител на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП е задържан преди два дни при съвместна  операция на дирекция  „Вътрешна сигурност“ в МВР и Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията е по сигнал на столичната дирекция.

Установено е, че мъжът е присъствал  на извършен  грабеж на територията на 08 РУ в София. Той е подал заявление за напускане на системата на МВР преди да бъде задържан. Всички материали по образуваното досъдебно производство са докладвани на прокуратурата, а мъжът е предаден  на следствените органи.

По случая от Софийска районна прокуратура обявиха, че двама мъже са били привлечени към наказателна отговорност за грабеж, при който е използвана сила. Единият обвиняем е действащ служител на Специализиран отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП-МВР.

На 4 ноември 2021 г. в апартамент в ж.к. „Дружба“ в София обвиняемият И.А., в съучастие с Ж.З. и неизвестно до момента лице, отнел пари и телефон от Л.Р. Използвана е сила – тримата извършители са нанесли удари с юмруци и с различни предмети по главата и тялото на Л.Р.

Образувано е досъдебно производство, а обвиняемите са задържани за срок от 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Още по темата