Медия без
политическа реклама

Съдът пусна шеф Андре Токев срещу 3000 лв. гаранция

03 Ноем. 2021Обновена
Булфото
Токев в съда днес.

Софийският районен съд не уважи искането на прокуратурата за постоянен арест на готвача Андре Токев и го пусна под гаранция от 3000 лв. Токев бе задържан за шофиране в нетрезво състояние, управлявайки пикапа си със спукани гуми, припомня БГНЕС. Сега шеф Токев има 10-дневен срок да внесе гаранцията. Той, както и прокуратурата имат право да атакуват решението на районния съд пред градския.

"Съжалявам за постъпката си. Покрай пандемията не знаех какво се случва и бях много объркан. Моля да ми бъде наложена по-лека мярка от "задържане под стража", каза Токев пред съда. Тестът му с дрегер в неделя е отчел 1,9 промила. По данни на прокуратурата той е спрян, докато е в изпитателния срок на присъда за шофиране в нетрезво състояние. Това означава, че ако вината му за този инцидент се докаже в съда, го заплашва ефективна присъда.

Прокурорът изтъкна, че той е бил съден за същото престъпление през август 2019 г., а през февруари следващата година му е била върната шофьорската книжка. Според обвинението справка в СДВР показва, че шеф готвачът е имал многократни нарушения на Закона за движение по пътищата. От прокуратурата изтъкнаха, че има свидетелства за неадекватно управление на автомобила по силно натоварен маршрут. Имало и множество сигнали до тел. 112, разказва БНТ.

Защитниците на Токев изтъкнаха пред съда, че той се грижи за прехраната на 25 души от неговия персонал и плаща наемите на три заведения. Те посочиха, че няма опасност той да се укрие, или да извърши друго престъпление, а при задържането му съдействал напълно на полицаите.

Клипчето как шофира по джанти набра огромна популярност в социалните мрежи.

Неотдавна актьорът Явор Бахаров получи условна присъда за шофиране под въздействието на алкохол и наркотици с условна. На 23 октомври миналата година Районният съд в Разлог определи ефективно наказание от една година, 18 месеца без книжка и 500 лв. глоба за шофиране след употреба на наркотици, след като на 7 февруари 2020 г. актьорът бе задържан да шофира лекия си автомобил "Мицубиши" в Банско в нетрезво състояние. Окръжният съд в Благоевград обаче направи наказанието на Бахаров условно.

Заради условна присъда за шофиране след употреба на алкохол през 2019 г. Константин Каменаров се раздели с поста генерален директор на БНТ.

Безпрецедентно генералният директор на БНТ Константин Каменаров ще трябва да напусне предсрочно поста си заради присъда. В понеделник Софийският градски съд потвърди решението на първата инстанция, че шефът на обществената телевизия е виновен. Той е осъден на 1 г.

 

Още по темата