Quantcast
Унгария въведе задължителна имунизация на държавните служители | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / COVID-19

Унгария въведе задължителна имунизация на държавните служители

Москва е в локдаун за 11 дни
5 361
 Илияна Кирилова

Правителството на Унгария ще изисква служителите в държавните институции да бъдат ваксинирани срещу COVID-19, заяви на брифинг тази сутрин Гергели Гуляс, началник на кабинета на премиера Виктор Орбан. Той добави, че частните работодатели също ще бъдат упълномощени да изискват ваксинации на персонала, когато сметнат, че е нужно. Освен това носенето на маски в градския транспорт става задължително от 1 ноември.

Продължава да е тежко положението в Русия. Последното денонощие отбеляза поредни черни рекорди  - 40 096 нови случая на коронавирус и 1159 смъртни случая. В опит да спре заразата, столицата Москва затвори за 11 дни редица магазини, училища и ресторанти. Ще останат отворени само обектите, в които се продават храни, лекарства и други стоки от първа необходимост. Ваксинирано е около 32% от населението на Русия.

Три града в Китай са поставен под ключ, съобщи БГНЕС. Това са Ланджоу, Еджин и Хейхе. Страната в момента следва твърд подход - заразените са доста по-малко като дял в сравнение с други държави, но предприетите мерки са строги. Най-многолюдната държава в света в момента се бори с малки огнища в над 10 провинции.

  

 

 

 

Още

Блинкен: Китай е по-голяма заплаха от Русия в дългосрочен план

27.05.2022

Обновена

1289
Унгария забранява "бензиновия туризъм" от петък

27.05.2022

2247
Въпреки натиска на САЩ Израел отказа да даде на Украйна ракети

27.05.2022

2646