Quantcast
177 са вече лабораториите, които правят безплатни тестове | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Здраве

177 са вече лабораториите, които правят безплатни тестове

Обновена
3 848
 БГНЕС

177 лечебни заведения с лаборатории и самостоятелни медикодиагностични лаборатории вече имат сключен договор за предоставяне и извършване на бързи антигенни тестове, съобщи министерството на здравеопазването.

Съгласно договорите, тези болници и лаборатории работят с безплатно предоставени тестове. Пределната цена, която те могат да определят за пробовземането и административната работа, свързана с отчитането на резултатите в НЗИС и издаването на сертификат за изследване, е до 10 лв.

На този етап няма област, където да няма сключен договор за безплатни тестове. В Русе, където вчера нямаше нито една лаборатория, подписала договор, вече има 7 места, където ще се правят безплатни тестове. В Кюстендил обаче остава само една - в МБАЛ "Д-р Никола Василиев". Във Видин, където в момента има огромна заболяемост, са само две - в "Биомед" и "Св. Иван Рилски". Две са и във Враца - в "Нов медицински център" и в МБАЛ "Св. Иван Рилски". В Кърджали също са две - в "Клинилаб" и "Рамус".

В София 11 лаборатории ще работят с безплатни тестове. Сред тях са големите вериги "Цибалаб", "Рамус" и "Кандиларов", така че вероятно местата за правене на безплатни тестове ще са повече.

Актуализираният списък е публикуван на сайта на здравното министерство.

Още

От 1 февруари сертификатът без бустер ще важи максимум 9 месеца

21.01.2022

Обновена

4186
Лаборант е задържан с 300 лв. за фалшив сертификат в Пампорово

10.01.2022

5202
Австрия ще пуска неваксинирани срещу поне 5 дни карантина

18.12.2021

1724