Медия без
политическа реклама

Англичанин спря Григор Димитров пред финала в Индиън Уелс

17 Окт. 2021
ЕПА/БГНЕС

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не можа да се класира за втори път на финал в турнир от веригата "Мастърс 1000", след като бе победен с 6:2, 6:4 от британската първа ракета Камерън Нори на полуфинала в Индиън Уелс (САЩ).

28-ият в света българин игра за седми път на такова ниво в някой от Мастърсите, но засега единственият път, в който преодоля предпоследното стъпало, си остава този в Синсинати през 2017-а, когато спечели и титлата.

Днес Димитров не можа да покаже добрата си игра от предишните двубои, в които отстрани поред световния №2 Даниил Медведев (Рус) и поставения под №8 в схемата Хуберт Хуркач (Пол). Той започна мача с двойна грешка и след по-малко от 15 минути вече изоставаше с 0:3 гейма и два пробива в първия сет. До края на частта той успя да спечели само два гейма и тя приключи за едва 31 минути в полза на Нори.

Вторият сет бе сравнително по-равностоен, но и в него британецът показа по-голяма устойчивост във важните точки. Той успя да реализира една от общо 4-те си възможности за пробив в сервиса на Григор. Същевременно българинът имаше само един шанс за пробив и той бе спасен от Нори. Така след общо 1:27 ч. на корта англичанинът се класира за своя първи "Мастърс 1000" финал и общо седми в кариерата. От тези 7 финала, шест са през тази година, като тези резултати дават шанс на Нори да се бори и за влизане във Финалния турнир на АТР.

Статистиката от мача сочи, че Нори бе по-стабилният на сервис (4 аса срещу нито един на Григор и 1:4 двойни грешки). Освен това той бе по-успешен и на второ подаване, като взе 56% точките на свой втори сервис (при 50% на Димитров).  Българинът направи и много повече непредизвикани грешки 31:19, което също наклони везните в полза на британеца.

Това бе втори мач между Димитров и Нори. Предишнитят бе през март в Маями, като победата също бе за Нори - 7:5, 7:5. 

Ключови думи:

тенис, Григор Димитров

Още по темата