Quantcast
Рашков: Събират се много сериозни доказателства срещу Борисов | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Рашков: Събират се много сериозни доказателства срещу Борисов

Вътрешният министър определи лидера на ГЕРБ като "пропаднал политик"
31 115
 Стопкадър СЕГА

"Аз отдавна съм престанал да се вслушвам в това, което казва един пропаднал политик в нашата страна, по отношение на който започват да се събират много сериозни доказателства". Така служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков коментира пред журналисти думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че у нас работи контрабандна схема, която беше наречена "пътя на копринката".

Рашков добави, че когато МВР е готово с доказателства срещу бившия премиер, ще даде гласност без да разчита на съдействие от държавното обвинение. Вътрешният министър обвини специализираната прокуратура, че спъва работата на полицията. "До настоящия момент тя не дава ход на около 25 разследвания, които са започнали в службите на МВР и те няма изгледи да приключат. Много обезпокоителен е фактът, че тези материали, тази дейност на полицията, се отнася до ОПГ", каза Рашков, цитиран от bTV.

По негови думи за предстоящите избори няма нужда от допълнителна организация, каквато предложи Иван Гешев. Преди дни главният прокурор изпрати писмо, с което поиска МВР, ДАНС и държавното обвинение да сформират съвместно звено за борба с изборните измами. "Аз още не съм получавал писмо от него, чувам само по медиите. Аз мисля, че със или без писмо работата в МВР върви много добре. По отношение на изборите има дейности, които са специфично полицейски, там прокуратурата няма място", заяви Рашков.

Още

Демерджиев: Почивните бази на МВР са ползвани за частни партита

16.08.2022

2473
Българинът почна да сменя партиите като песен в ютуб

16.08.2022

ДИЯН БОЖИДАРОВ

1313
Заплатата на главния секретар на МВР скача от 3752 лв. на 5400 лв.

15.08.2022

4814