Quantcast
Рашков отстрани полицейски шеф заради бияча от Световрачене | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Рашков отстрани полицейски шеф заради бияча от Световрачене

2 178
Бойко Рашков

Началникът на Второ РУ на полицията е отстранен от длъжност, съобщи пред журналисти вътрешният министър Бойко Рашков. Причината за кадровата смяна е случаят случая с Венцислав Дамянов - Боксьора, от когото жители на с. Световрачене се оплакват от системен тормоз.

„Тези лица, които всички видяхме на кадри, заснети от граждани, на побоища, на насилие, на грозни сцени, на хулигански и други подобни, са извършени очевидно под чадър на полицейски служители, включително не изключвам и на някого от ръководството на МВР. Защо казвам това, защото е логично да се приеме, че подобни типове, бих ги нарекъл, са използвани и с предизборни цели. Иначе нямам никакво обяснение как е възможно години наред престъпници от такъв характер да тормозят българските граждани в тези три населени места, съвсем близо, даже като квартали в София, и никой да не предприеме  каквито и да било действия“, категоричен е Рашков.

По негови думи не може един началник да не е знаел, че в неговия район има лица, които се занимават с наркотици и пребиват хора, а служителите му да бездействали. "Хората са подавали десетки жалби и молби. Сега ще помисля по отношение на някои от ръководния състав на Столичната дирекция на вътрешните работи, като съм взел, разбира се, отношение по един служител, който като име беше споменат от тези пострадали лица от Главна дирекция „Национална полиция“, каза Бойко Рашков.

Дамянов беше задържан в сряда при среднощна акция, по време на която са били иззети наркотични вещества и газови оръжия. Освен Дамянов, са били задържани трима негови приближени. Според разследващите те са се занимавали с престъпления, свързани с наркотици. Прокуратурата пък повдигна обвинение за хулиганство. Причината – предоставена флашка с клип, на който се вижда как Дамянов бие няколко души и ги заплашва. 

„Задържани са въпросните 4 лица, три от които са активен криминален контингент. Въпросното интересно за вас лице е сред тях. Има намерена неголямо количество тревиста маса, намерени са 2 газови неогнестрелни пистолета”, каза старши комисар Георги Алексиев, зам.-директор на СДВР.

Утре се очаква Софийския районен съд да реши каква мярка за неотклонение да наложи на Венцислав Дамянов - Боксьора

Още

МВР към Фандъкова: Паветата ще изчезнат след толкова протести!

13.05.2022

7757
Рашков иска до 230% допълнително възнаграждение за 2 отдела в ГДБОП
МВР няма да купува, а ще наема до 1000 нови автомобила

11.05.2022

16054