Quantcast
Стойчо Младенов се извини на "Левски" за своя снимка | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Стойчо Младенов се извини на "Левски" за своя снимка

Треньорът на "ЦСКА-София" увери, че не е знаел какво пише на обидния за "сините" плакат
1 230
 Фейсбук
Скандалната снимка с участието на Стойчо Младенов.

Треньорът на "ЦСКА-София" Стойчо Младенов поднесе извиненията си към ръководството и феновете на "Левски", както и на цялата общественост, за участието си на снимка, на която има транспарант с обидно съдържание за "сините". Фотографията е направена след победата на "червените" с 2:1 в дербито в неделя.

На нея се вижда треньорът, заобграден от фенове, които държат въпросния плакат. Снимката веднага предизвика широки дискусии сред привържениците и на двата отбора. Това провокира Младенов да излезе със следното обръщение на официалния си сайт:

"Искам да се обърна към цялата футболна общественост заради един кадър, в който участвам след мача ЦСКА - "Левски". По време на радостта на "червените" фенове съм заснет зад плакат, който е обиден към нашия съперник. Никога в моя живот не съм си позволявал да обиждам или унижавам някого. Или ако съм го направил, съм имал силата да се извиня. Длъжен съм да го направя и сега! В нито един момент не съм знаел какво пише на въпросния плакат. В минутите на радост и еуфория се снимах и поздравявах със стотици запалянковци на ЦСКА.

Разбира се, запалянковците правят хореографии и трансперанти, каквито преценят. Но ние, участниците в мачовете, винаги трябва да демонстрираме уважение към съперника. В не едно интервю съм се възмущавал от фланелките, с които излязоха играчите на "Левски" при празнуването на титлата си през 2000 година. На тях пишеше "Аз мразя ЦСКА!".

Искам да уверя всички хора, които обичат футбола, че аз уважавам всеки съперник. С Наско Сираков сме били съотборници в националния отбор и до ден днешен имаме респект един към друг. Със Станимир Стоилов сме колеги и съперници, между които отношенията са прекрасни. Имам десетки приятели, които симпатизират на "Левски", но животът ни е събрал и няма да ни раздели.

Затова искам да кажа едно голямо "Извинявайте!" на всички за неволното ми участие в този кадър. Подчертавам – НЕВОЛНО! Празнувах с хилядите наши фенове победата на ЦСКА. Но никога не бих си позволил да съм неуважителен към "Левски" или който и да е съперник. Надявам се да бъда разбран.

И ще завърша, че хилядите по трибуните показаха само едно - нашият футбол го е имало, има го и ще го има, защото се наслаждава на вечното дерби. Без "Левски" никога ЦСКА няма да е същият. И обратното. Без "Левски" аз нямаше да съм футболистът и треньорът, който съм.

С уважение

Стойчо Младенов"

 

Още

Стойчо Младенов видя корупция при някои титли на „Лудогорец”

02.12.2021

119
ПЪРВА ЛИГА, XVII КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ (видео репортажи)

02.12.2021

Обновена

664
Гредите осигуриха първа победа на "Левски" от месец

01.12.2021

854