Quantcast
СРЗИ връчи акт на "ЦСКА-София" за погазване на ковид мерките | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

СРЗИ връчи акт на "ЦСКА-София" за погазване на ковид мерките

Предвидената глоба е от 500 до 2000 лв., което футболният клуб прие без възражения
297
 БГНЕС
Агитката на "ЦСКА-София" по време на дербито.

Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) санкционира "ЦСКА-София" заради драстичното неспазване на противоепидемичните мерки по време на футболното дерби с "Левски" (2:1) вчера. "Червените" бяха домакин на мача на националния ст. "Васил Левски" и не успяха да упражнят никакъв контрол върху феновете и на двата отбора, които грубо потъпкаха изискването за спазване на физическа дистанция от поне две седалки помежду си.

На изп. директор на "ЦСКА-София" Филип Филипов е връчен акт, който той е приел без възражения, съобщиха от пресцентъра на СРЗИ. Оттам не уточниха на каква стойност възлиза наложената глоба, но в новите членове на закона за здравето е записано, че "когато нарушението по ал. 1 (б. р. - неспазване на въведени извънредни мерки) е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лв., а при повторно нарушение от 2000 до 5000 лв."

Въпреки че това е само поредният от десетките примери за демонстративно нарушаване на противоепидемичните мерки по футболните стадиони в България, това е сред малкото известни случаи, в които РЗИ се самосезира и налага финансови санкции през последната една година. От столичната инспекция обявиха, че са изпратили "напомнително писмо за спазване на мерките" на президентите на "Локомотив 1929" (София) и "Славия" във връзка с предстоящия мач от Първа лига тази вечер от 19:45 ч. отново на ст. "Васил Левски".

Още

Спортът иска 40% увеличение на бюджета за 2022 г.

07.12.2021

ЯВОР ЕВТИМОВ

1416
Титуляр на "Левски" бе опериран в Германия

07.12.2021

74
ПЪРВА ЛИГА, XVIII КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ (видео репортажи)

06.12.2021

Обновена

1210