Медия без
политическа реклама

"ЦСКА-София" поведе, но бе сгазен от звездите на Моуриньо

"Рома" нанесе тежък разгром с 5:1 над десетима от "червените" на Стойчо Младенов в Рим

16 Септ. 2021Обновена
ЕПА/БГНЕС
Националът Георги Йомов (вляво) опитва да стигне пръв до топката в единоборство с Рикардо Калафиори, когото Жозе Моуриньо (на заден план) бурно окуражава край тъчлинията.

Стойчо Младенов загуби категорично тактическото надлъгване със своя приятел Жозе Моуриньо и "ЦСКА-София" дебютира с тежко поражение в груповата фаза на най-новия европейски клубен турнир по футбол - Лигата на конференцията. Носителят на Купата на България поведе срещу седмия в италианската Серия А "Рома", но катастрофира с 1:5 в гостуването си на "Стадио Олимпико" в Рим от първия кръг в група С.

"Червените" откриха резултата още в 10-ата мин., когато Греъм Кери получи топката в наказателното поле, проби през трима защитници на "вълците" и от малък ъгъл простреля португалския вратар на домакините Руи Патрисио с красив мощен шут.

Столичани успяха да задържат аванса си само до средата на първата част - в 25-ата мин. капитанът на "Рома" Лоренцо Пелегрини получи топката в левия ъгъл на дъгата на наказателното поле и с прецизен прехвърлящ удар я изпрати в горния десен ъгъл зад бразилския страж на българския тим Густаво Бусато.

Още преди почивката "джалоросите" вече водеха, след като бившият италиански национал Стефан ел Шаарауи стреля точно в близкия ъгъл от абсолютно същата позиция.

В началото на второто полувреме "ЦСКА-София" опита да натисне, но скоро пак бе наказан от своя противник. В 62-рата мин. отново капитанът на римляните Пелегрини бе точен за 3:1, макар и с немалка доза късмет, насочвайки топката в мрежата с рикошет от левия в десния си крак.

Българският тим рухна в последните 10 минути, когато му се наложи да играе в намален състав. В 80-ата мин. нидерландският нападател Яник Вилдсхут получи втори жълт картон и в следващите по-малко от 5 мин. домакините успяха да вкарат още два гола - чрез Джанлука Манчини в 82-рата и влезлия като резерва Тами Ейбрахам в 84-тата.

"Изключителен треньор, изключителен отбор. Това е отбор от Топ 10. Знаехме срещу кой излизаме - коментира Стойчо Младенов пред "Макс спорт 3". - В голяма част от мача успяхме да се противопоставим. Но в определени ситуации и с късни реакции допуснахме два гола. А след като останахме с десет души, вече нямаше какво да направим. Дадохме всичко от себе си, но не се получи. Нереален резултат. И Моуриньо това ни каза. Парите не играят на терена, искахме това да докажем. Не успяхме, да се надяваме да го покажем в следващите мачове."

Самият Жозе Моуриньо потвърди думите на Младенов:

"Нека кажем, че резултатът не е справедлив. Той е фалшив. Те играха добре и не биваше да загубят с 1:5. Те се бориха, заслужаваха да вкарат още поне един гол. Но когато останаха с десет души, за тях стана невъзможно да се защитават. Знам, че Стойчо е много добър треньор. И той води един много добър отбор. Миналата година играх срещу "Лудогорец" и "Локомотив" (Пловдив). Според мен "ЦСКА-София" е по-силен от тях. Щастлив съм, че победихме, но съжалявам, че те си тръгват с такъв резултат. Не заслужаваха това."

В следващия кръг "ЦСКА-София" ще домакинства срещу норвежкия "Бодьо/Глимт", който тази вечер спечели убедително с 3:1 срещу украинския "Зоря" (Луганск). Двубоят на националния стадион "Васил Левски" ще се играе на 30 септември от 19:45 ч.

Още по темата