Quantcast
Адв. Ина Лулчева: Гешев е прокурор на Борисов | СЕГА
facebook
twitter

Видео

Адв. Ина Лулчева: Гешев е прокурор на Борисов

8 840

"Гешев е прокурор на Бойко Борисов. Чатът му с пиарката на Борисов показва отношения на близост", коментира адвокат Ина Лулчева в предаването (О)позиция на "Сега". Тя подчерта, че проблемът с онлайн разговора между Гешев и Севделина Арнаудова е, че висш магистрат общува с лице, посочено най-малкото като свидетел по предаване на подкуп на Борисов. Става дума за твърденията на Васил Божков как Арнаудова е ходела в офиса му нееднократно и си е тръгвала с пари. "И до момента тя не е привлечена към делото. Очевидно е, че прокуратурата отказва да разследва", аргументира се адвокат Лулчева. 

"От 2019 г. насам има поредица изказвания на Борисов, че той има връзка с избора на Гешев за гл.прокурор и очевидно последният не е независим и безпристрастен. Има ли смисъл да припомняме за "Осемте джуджета", за кюлчетата?! Това са все откази от разследване. Да се твърди, че главният прокурор е прост администратор, е версия за наивници", подчерта Лулчева. 

"И отнемането на преторианската гвардия на Гешев - Бюрото за защита, и закриването на спецправосъдието са важни. Не може да се допусне в демократична страна тежко въоръжени лица със застрашителна външност да се занимават с процесуално-следствени действия. Но беше очевидно, че в този парламент е невъзможно да се закрие спецправосъдието, най-малкото защото внасянето на проекта се забави. Още 5 години има докрая на мандата на Гешев. Досега той даде много основания да бъде отстранен и ако законодателният орган и ВСС не успеят да го махнат, това е отчайващо за цялата държава. Що се отнася до апокалипсиса, който описва гл.прокурор, ако спецправосъдието се закрие, това са спекулации. Никакви дела няма да се прекратят. Престъпленията, които се разглеждат от спецправосъдието, не се различават от делата в останалите съдилища. И няма никакви основания за страх", заключи адвокат Лулчева. 

Още

Правосъдният министър: Имаме различия с преговарящите за реформата

28.11.2021

3973
Бойко Рашков: Гешев спира всички процеси срещу бивши управляващи

24.09.2021

Обновена

6938
Стяга ли се Кристалина Георгиева да оглави БНБ?

21.09.2021

14180