Quantcast
БФВ не бърза със смяната на Пранди, той с оставката - също | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

БФВ не бърза със смяната на Пранди, той с оставката - също

Всеки греши, решението за бъдещето ми не го взимам аз, отсече волейболният селекционер
211
 CEV

Ръководството на българската федерация по волейбол (БФВ) няма да сменя селекционера на мъжкия национален отбор въпреки неизпълнената цел по време на Евро `21. В края на август - в навечерието на турнира, президентът на централата Любомир Ганев обяви Топ 6 като "задача минимум" и влизане в четворката като основна цел за "трикольорите". Селекцията на Силвано Пранди отпадна на 1/8-финалите и ще заеме място между 9-о и 16-о в крайното класиране, в зависимост от резултатите на останалите отбори, които приключат участие на тази фаза.

"Имахме по-високи цели. Не се получи. Ние като федерация направихме, каквото можахме. Подсигурихме всичко необходимо, осигурихме качествена подготовка. Другите отбори също играят и показват растеж на всеки шампионат. Важно е сега да не прибързваме с генералните решения. Нека да мине малко време от емоциите, които ни владеят сега. После да погледнем трезво на нещата. На играта на отборите ни и на резултатите. Към момента нямаме бърза работа. Нека селекционерите и на мъжете, и на жените да направят своите отчети за работата си през годината. Те ще бъдат разгледани от Треньорската комисия и обсъдени задълбочено на Управителен съвет на централата ни. Чак тогава ще се вземат решения. Преди октомври-ноември няма смисъл да се правят генерални изводи. На практика националните ни отбори имат двубои чак през май 2022 г.", обясни Ганев пред Sportal.bg.

Самият Пранди също даде да се разбере, че не смята да подава оставка от поста въпреки трагичните резултати на националите това лято. В началото на сезона "лъвовете" заеха предпоследното 15-о място в Лигата на нациите с 2 победи от 15 мача. Общо през 2021 г. нашите са спечелили само 5 от 21 официални срещи.

"Ако не броим мачовете от Лигата на нациите, които са съвсем друга история, основната ни цел беше европейското първенство. Като тегля чертата, няма как да сме доволни - отсече 73-годишният италианец. - Кой не греши?! Всеки, който работи, допуска грешки, но това е животът. Решението за бъдещето ми трябва да го взимам аз. Договорът ми с федерацията изтича през 2022 г. Всичко е в техни ръце. Зависи те какво ще решат."

Още

Волейболната Лига на нациите пристига в София през 2022 г.

08.12.2021

62
Новата схема за финансиране: донякъде справедлива в очите на спорта

01.12.2021

ЯВОР ЕВТИМОВ

1447
Тежка загуба беляза дебюта на "Хебър" в Шампионската лига

30.11.2021

Обновена

268