Медия без
политическа реклама

Сачева: Мантрите за кражбите трябва да спрат

Депутатът от ГЕРБ смята, че последните два парламента са изгубили осем години от живота на хората

11 Септ. 2021
Дарик радио
Деница Сачева

Мантрите за кражбите трябва да спрат, защото разрушаваме държавата по начин, който трудно ще възстановим. Това обяви в предаването "Седмицата" на Дарик радио депутатът от ГЕРБ Деница Сачева. Сачева твърди, че презумпцията, че винаги се краде, не е вярна. "Трябва да сме обективни, да отчитаме постиженията, да критикуваме където има слабости и да разследваме, когато има престъпления", коментира тя.

Сачева смята, че с последните два парламента са изгубени осем години от живота на хората и половин милиард, който заминава в избори и плащане на разходи за депутати, които нищо не са произвели.

"Има тежко разделение между хората, невъзможност хората да си говорят нормално, така че ни трябват лидери, които  да имат коалиционна култура, лидери, които искат да работят в култура на сътрудничество", твърди бившият социален министър на Бойко Борисов. Сачева е убедена, че ГЕРБ има най-добрия експертен потенциал и че избирателите не казват да се изчегърта ГЕРБ. "Ние сме в играта, тъй че няма какво да се връщаме", коментира Сачева на въпрос на водещия Константин Вълков. "В играта сте, но никой не иска да си играе с вас", репликира я Вълков. "Не бих казала, че никой не иска да си играе с нас. Наши предложения бяха приети в актуализацията, включително и мои", опонира му събеседничката.

За президентските избори Сачева коментира, че идеалният кандидат е "човек, който не прави война като Радев, а се опитва да организира мира, човек, който може да създава консенсуси". Защото "Хърватия сече евро монети, а ние се караме на междуличностна основа".

Ключови думи:

Деница Сачева, ГЕРБ, избори