Медия без
политическа реклама

Журналистка: Нинова е камикадзе, а Борисов развива селски туризъм

След изборите през юли наблюдаваме зрелищни провали на партиите, твърди Копринка Червенкова

03 Септ. 2021Обновена
БГНЕС

След предсрочните парламентарни избори на 11 юли наблюдаваме зрелищни провали  - на водещите партии и на техните лидери. Това коментира журналистката Копринка Червенкова в интервю за БНР. Според нея "Има такъв народ" са надценили възможностите си да правят сериозна политика,  ГЕРБ са в тежка изолация, а Корнелия Нинова е "на пързалката" и не е ясно колко още ще се задържи на върха в БСП. 

"Най-откровен е провалът на Бойко Борисов - дори при следващи избори ГЕРБ да получи най-много гласове, лично той е в много неблагоприятна ситуация, капсулиран. Занимава със селски туризъм, прегръща се с местното население, а не смее да отиде в един голям град , защото си дава сметка какво ще му се случи там", обясни Червенкова.   

Фиаско търпи и ИТН - Слави Трифонов и сценаристите му 20 години са били "царете на екрана",  но едно е да правиш едночасово тв предаване, друго е да се занимаваш със сериозна политика. Вижда се, че нямат капацитет за това, а Слави Трифонов се държи така, сякаш Господ ни е наградил с неговото присъствие", критикува журналистката. Тя определи поведението на Корнелия Нинова като самоубийствено, защото БСП е конформистка партия и не може да понесе силен лидер с повече воля за власт. И онагледи положението така: "Нинова е на върха на пързалката, отзад я бутат,  тя засега се държи, но не е ясно колко още ще оцелее", 

Червенкова открои провала на ДПС като голям, но не толкова видим. Тя поясни: За първи движението пада под 300 000 гласа, не помогна дори това, че Карадайъ замъкна цяла делегация при Ердоган.  Очаквам сериозни трансформации в ДПС." 

Журналистката допусна, че Цветан Цветанов ще се опита да се върне в ГЕРБ, където ще се влеее  неуспешният му проект "Републиканци за България". 

Според нея пакетирането на "Има такъв  народ",  Демократична България, и  "Изправи се БГ. Ние идваме" под общия знаменател "партии на протеста" им вреди - грешки и дефицити на една от тях се прехвърлят на другите, и от това печелят ГЕРБ и ДПС.

"Формацията на Мая Манолова е най-рехава като конструкция и може най-много да глътне хора, които са неидеологически мотивирани. Тези, които вещаят край на формацията на Мая Манолова, много бъркат. Тя има потенциал да привлече най-много хора, които са идеологически неориентирани", прогнозира Копринка Червенкова. 

 

Видях с очите си, че АМ “Хемус” в отсечката Бухковци-Белокопитово е готова и остава единствено да се положи маркировка, за да бъде пуснато движението. Хората могат да стигат бързо и безопасно от Шумен до Търговище. Варна е на 40 минути оттук. Но това няма да се случи, докато управлява моделът „Радев“. Асен Василев нарочно прибра парите, които оставихме за завършването на магистралата, за да не бъде признато направеното от нас. Благодарение на Румен Радев няма нито един работник тук. Но тази магистрала не е моя, тя е на българите. Както обещах - тази магистрала щеше да е напълно завършена до 2 години, ако управлявахме ние. Как ще възстановят икономиката – с вдигнатия юмрук на Румен Радев ли? Не могат да се справят нито с ваксинацията, нито с миграцията, нито с инфлацията. Моделът „Радев“ означава застой, хаос и разруха. Толкова могат служебният кабинет и Станислав Трифонов. Единственото, което направиха, е да свалят патриарха от колата. Целта е да бъде охранявана само шайката на Румен Радев. Пазят ги от народната любов.

Posted by Boyko Borissov on Friday, September 3, 2021

На магистралата 

Междувременно Бойко Борисов отново се отдаде на "селски туризъм" и  седнал на волана, засне поредното си видео, в което разяснява великите постижения на неговото правителство в пътното строителство. За фон на речта си експремиерът избра почти завършена отсечка от магистрала "Хемус".  Посланието бе: Ние строяхме пътища, служебният кабинет ги спира". После предупреди, че президентът Радев иска да управява еднолично, защото назначеният от него министър Асен Василев казал, че служебното правителство можело да остане и след третите избори. А това води до хаос, заключи загрижен лидерът на ГЕРБ. 

Ключови думи:

Копринка Червенкова, БНР