Quantcast
Обвиненият за катастрофата с М. Цветков излиза от ареста | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Обвиненият за катастрофата с М. Цветков излиза от ареста

Съдът прие, че няма опасност Кристиан Николов да се укрие
3 411
 БГНЕС
Кристиан Николов

Кристиан Николов, обвинен за жестоката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков, получи мярка за неотклонение "домашен арест" на днешното заседание по делото в Софийския градски съд, съобщи БНТ. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване.

Николов заяви, че напълно осъзнава причинената трагедия и поднесе съболезнования на близките. Защитниците му заявиха, че той работи в затвора, показал усърдие и отговорно отношение, поради което бил награден с писмена похвала. Посещавал и курсове по компютърна грамотност. Адвокатите изтъкнаха още, че няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

На днешното заседание трябваше да бъде представена ключова експертиза, но вещите лица не се явиха. Делото веднъж вече беше отложено през юни, тъй като вещото лице-психолог, който трябваше да изготви за състоянието на обвиняемия Николов, внезапно почина. Поради това беше назначен нов специалист.

Преди това медицински анализ показа, че Кристиан Николов е бил под въздействието на три вида наркотици в деня на тежката катастрофа преди година, която отне живота на Милен Цветков. Заключението на експертите тотално оборва тезата на защитата, че подсъдимият не е употребявал наркотици и че е възможно те да са попаднали в кръвта му случайно.

 

Още

Шофьорска грешка е водещата версия за катастрофата на „Струма“

02.12.2021

587
Съдът недоумява защо Миню Стайков се отказа от иск срещу прокуратурата

02.12.2021

3669
Одит: Мантинелите на магистрала Струма не са монтирани правилно

02.12.2021

Обновена

1812