Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Партиите забравили за президентските избори

Затова не издигат кандидати

Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

В ОКОТО НА МОЗЪЧНАТА БУРЯ
Залисани в спиралата от избори до дупка и невъзможни политически комбинации в парламента, партиите съвсем забравиха, че тази година трябва да се правят и президентски избори, съобщиха източници от Зоната на изтласканата политическа мисъл. 
По тази причина все още няма издигнати кандидати за този важен вот - освен полуидентифицирани руси жени, стъкита и действащия президент. 
***
От всички политически субекти само Румен Радев мислел редовно за президентските избори, но нарочно не отварял дума за това пред чужди хора. Даже в главата му се зародила смътната надежда останалите политически играчи дотолкова да се заплеснат в другите политически игри, че да не им остане време изобщо да премислят кого да издигнат - и срещу Радев да се изправят в последния момент само слаби противници като руси жени с национално-отговорен гръден кош, стъкита с красив мозък, Йоло Денев, Митьо Пищова и други екзотични лидери от сюрреалистичния спектър, които да гарантират победа на единствения сериозен играч.
*** 
Слави Трифонов и неговите нервни окончания в "Има такъв народ" се успокоили в момента, в който Слави реши да подкрепи Радев за втори мандат и оттогава напълно изключили тази тема от размислите и страстите си, толкоз повече, че нямат никакво намерение да му помагат в кампанията. 
***
Корнелия Нинова и БСП също в общи линии подкрепят Радев и също забравили за темата, твърдят нашите източници от Зоната. Нинова например вчера половин ден мислила с какво селфи да публикува някаква мъдра мисъл-послание към обществото, но за президентски избори въобще не се тревожела, то и няма защо. 
***
Други лидери обаче полагали повече психически усилия да изтласкат мисълта за президентските избори, защото за много от тях мисълта е затормозяваща и те я отбягват. 
Бойко Борисов например понякога си задавал въпроса дали да не се кандидатира, но винаги си отговарял погрешно, затова се стараел да не си задава въпроса, ставало му неприятно. Близките му се съобразявали с тази негова странност и също избягвали да го питат неща, от които лидера става тревожен и болезнено раздразнителен. 
На журналистите също им омръзнало да задават въпроса за евентуалната президентска кандидатура на Борисов и повече от десет години всеки път да получават отрицателен отговор, но с намек, че може и да се променят нещата. 
Т.нар. партии на протеста от ляво-дясното движение за промяна и разбиване на статуквото също се чувствали объркани от президентския въпрос и предпочитали да не си го задават, понеже не можели да си отговорят убедително.
*** 
Дори Иван Гешев, джентълмен и стратег, мислител и анализатор, за момента нямал отношение по въпроса кой трябва да бъде следващият президент. Гешев повече се тревожел от разделението на властите. 
"Разделението на обществото се преодолява, но разделението на властите е пагубно за нашата страна, Сийке!" - често казвал Гешев на своя близка сътрудница, а тя се съгласявала с него и кимала с отворени очи. 
А веднъж ни в клин, ни в ръкав извикал: "Който ще да става президент, ама да обедини властите и да се хващаме за работа всички заедно, не да ме викат в парламента, преди да сме се обединили!" 
После и той спрял да мисли по президентския въпрос. 

Още по темата