Медия без
политическа реклама

Президентът назначи Петър Тодоров за главен секретар на МВР

Бойко Рашков го представи на политическото ръководство на министерството

06 Авг. 2021
МВР

На основание решение на Министерския съвет, със свой указ президентът Румен Радев назначи Петър Тодоров за главен секретар на Министерството на вътрешните работи, съобщават от МВР и от Дондуков 2.

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков връчи на главен комисар Тодоров документа за назначаването му на длъжността. Главният секретар бе представен официално пред ръководителите на дирекции и служби в МВР от министър Рашков и зам.-министрите Емил Ганчев, Венцислав Катинов и Енчо Мирчев.

Тодоров е завършил военно образование във ВНВУ „Васил Левски“, но има 32 години стаж в МВР. През 1989 година започва работа в МВР, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни позиции в пловдивската дирекция.  През 2003 г. оглавява сектор „Престъпления по пътищата“ към служба "Полиция" при РДВР - Пловдив, а през 2005 г. става началник на Първо РУ – Пловдив, което ръководи до назначаването му като зам.-директор на ОДМВР – Пловдив на 20 май 2021 г. 

Това всъщност беше едно от първите кадрови решения на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той опита да махне Йордан Рогачев като шеф на пловдивското МВР и да постави Тодоров титуляр, но не успя. Самият Рогачев излезе в бащинство и така Тодоров досега изпълняваше длъжността директор на ОДМВР-Пловдив.

 

 

 

Президентът и правителството слагат за титулярен главен секретар на МВР Петър Тодоров, който към момента изпълнява длъжността шеф на ОДМВР-Пловдив. Това става ясно от официално правителствено съобщение.

 

Още по темата