Quantcast
"Офспринг" изхвърлиха барабаниста си заради отказ да се ваксинира | СЕГА
facebook
twitter

Култура

"Офспринг" изхвърлиха барабаниста си заради отказ да се ваксинира

729
 Уикипедиа
„Офспринг“

Пийт Парада - барабанистът на Offspring, откри по трудния начин, че някои фирми - и дори рок групи - могат да имат много твърда политика относно изискването за ваксинация като условие за връщане на работа. Той публикува в социалните медии съобщение, че е изгонен от групата, защото не се е съгласил да се ваксинирана срещу COVID-19, съобщи Independent.

Освен че вече му е намерен заместник за предстоящо турне, на Парада му била казано да не се появява и в студиото, въпреки че той твърди, че имал основателна медицинска причина да не получи инжекцията.

От публикациите на барабаниста не става напълно ясно дали той е уволнен от групата за постоянно или просто е в изпратен в принудителен неплатен отпуск за неопределено време, но коментарите му относно „намиране на нов път напред“ предполагат, че самият той не предвижда завръщане в групата. Вероятно на „Офспринг“ няма да им е трудно да си намерят нов барабанист, вече са го правили 6 пъти. 

Парада казва в публикациите си, че вече е карал COVID-19 и вярва, че има антитела. Твърди още, че от дете живее със синдрома на Гилен-Баре, който го излага на по-голям риск от странични ефекти от ваксинацията. Но добавя и че подкрепя "всеки, който се съпротивлява на ваксинацията по различни причини — от страх от  последици, до недоверие в медицинските и държавни институции".

"Нямам негативни чувства към групата", уточнява той.  "Те правят това, което смятат, че е най -добро за тях, аз също."

От групата все още няма коментар, но според феновете им фронтменът на „Офспринг“ Декстър Холанд, който преди четири години получи докторска степен по молекулярна биология от Университета на Южна Калифорния, очевидно има твърдо мнение по въпроса за справянето с пандемията от COVID-19.

Още

Австрия блокира неваксинираните от утре

14.11.2021

4708
Здравният министър обеща да няма локдаун

12.11.2021

Обновена

2050
В Сингапур неваксинираните ще плащат лечението си от COVID-19

10.11.2021

Обновена

2203