Quantcast
Големи пожари продължават да бушуват в Турция и Гърция | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Големи пожари продължават да бушуват в Турция и Гърция

1 255
 BGNES

Горски пожари продължават да бушуват в Турция и Гърция. Въпреки че в Турция бяха потушени близо 100 огнища, в 5 зони продължават проблемите. Нова евакуация на туристи се наложи в турския курорт Бодрум - 540 души бяха превозени с лодки.  Все още продължава гасенето на огнища в провинциите Анталия и Мугла. Спасени са хора и от селището Сърткьой в провинция Анталия. Още двама души са починали в южния турски окръг Анталия в резултат на пожарите, бушуващи в страната, с което общият брой на жертвите нарасна на осем души, предаде ДПА. Седем от жертвите са от Анталия, а един е починал в Мармарис.

Чуждестранни лидери предложиха помощ на Турция за справяне с последствията от мащабните горски пожари. Ердоган вече благодари на руския си колега Владимир Путин за изпратените самолети и хеликоптери, с които са гасени пламъците. 

Голям пожар в Гърция затвори шосето между Патра и Коринт на юг от Атина. Четири малки населени места бяха евакуирани превантивно. Лодките и корабчетата в района бяха подготвени да изведат хората в морето, ако се наложи. В крайна сметка хората са изведени от района с автобуси.

Близо 100 пожарникари, подпомагани от пет въздушни екипа гасиха огъня часове наред. В операцията се включи и голям руски самолет "Бериев". Местните медии съобщават за кратка паника, когато жители и туристи разбрали, че пътищата са затворени и не могат да напуснат с автомобилите си.


 

Ключови думи:

пожар, Гърция, Турция

Още

Напусна ни големият художник Михалис Гарудис

17.10.2021

2240
Варненски родители бяха задържани за смъртта на децата им при пожар

10.10.2021

Обновена

4276
Турция изненадващо поиска да купи десетки F-16 от САЩ

09.10.2021

6175