Quantcast
Православната църква официално призова кипърците да се ваксинират | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / COVID-19

Православната църква официално призова кипърците да се ваксинират

981
Архиепископ Хризостом II Кипърски

Кампанията за ваксиниране срещу коронавирус в Кипър бе подкрепена от църквата, която със специална открита позиция призовава вярващите да се имунизират, следвайки своя „християнски дълг”. Тя стана първата православна църква, подкрепила публично ваксинацията.

"Кипърската църква следи със силно безпокойство и загриженост влошената епидемиологична картина в страната. Светият синод не възприема конспиративните теории, които се развиват около ваксините, и след като внимателно изслуша експертите учени, той реши да препоръча на вярващите да се ваксинират”, заявява църковната позиция архиепископът на Кипър Хризостом II.

Според главата на Кипърската православна църква, „морално задължение” на всички е да преодолеят индивидуализма, егоцентризма, страховете и предразсъдъците, да игнорират суеверието и да се мобилизират по всички възможни начини за справяне с пандемията.

Хризостом II пише също, че „нашият християнски дълг, който е изпълнението на най-висшата заповед за любов към всяко човешко същество, прави ваксинацията задължителна”.

В обръщението си към към кипърския народ в петък президентът Никос Анастасиадис специално подчерта подкрепата на православната църква в борбата с пандемията.

По данни на министерството на здравеопазването на Кипър, хората, получили първа доза от ваксината, ще надхвърлят 70% от населението в следващите дни, а над 60% са завършили напълно ваксинацията си.

Още

Кацаров: Не може кръчмите да са отворени, а класните стаи - затворени

25.09.2021

1386
"Софиямед": Ваксинираните пациенти са рядкост

23.09.2021

Обновена

4296
Туристическият бранш иска задължителен ковид сертификат

23.09.2021

6568